Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απόδραση με... γέλιο

Και από συγκίνηση έχουμε ανάγκη, και από τρυφερότητα, και από γέλιο. Κυρίως από γέλιο. Από την ΕΤ-2 στις 23.30 η "Ασύλληπτη απόδραση",του Ζεράρ Ουρί. Πρόκειται για μια εξαιρετική κωμωδία που διαδραματίζεται στην κατεχόμενη, από τους Γερμανούς, Γαλλία. Ενας διευθυντής ορχήστρας κι ένας άνθρωπος του λαού θα γίνουν αντιστασιακοί παρά τη θέλησή τους και θα οδηγήσουν το πλήρωμα ενός αγγλικού πλοίου στην ελευθερία. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γαλλικού κινηματογράφου, που συνδυάζει την ερμηνεία των τριών μεγάλων κωμικών, τη σύγκρουση του γαλλικού και του βρετανικού χιούμορ, τα άφθονα κωμικά ευρήματα, τη γοργή και αποτελεσματική σκηνοθεσία και την πλούσια παραγωγή. Με τον Λουί ντε Φινές, τον Μπουρβίλ και τον Τέρι Τόμας.

Από την ΕΤ-1 στις 23.15 η αμερικανική περιπέτεια του Μπρους Μπέρεσφορντ "Ο άνθρωπος της Αφρικής".Στην Αφρική ένας Αγγλος διπλωμάτης, που εκτός από τις γυναίκες αγαπά και το χρήμα, προβληματίζεται όταν θα πρέπει να χρηματίσει έναν τίμιο γιατρό, για λογαριασμό του άρχοντα της περιοχής. Πρωταγωνιστεί ο Σον Κόνερι.

Από την ΕΤ-3 στις 23.00 "Γλυκά ψέματα",της Ναταλί Ντελόν.

Η ιστορία έχει κάπως έτσι: Ο Πίτερ Νίκλε είναι εκτιμητής σε μια ασφαλιστική εταιρία. Πηγαίνει στο Παρίσι για να αποδείξει ότι κάποιος εξαπατά την εταιρία και ζητά μεγαλύτερη απ' όσο πρέπει αποζημίωση, με τη δικαιολογία ότι έμεινε ανάπηρος. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται. Η γυναίκα του Πίτερ, η Μάγλκι ανησυχεί μήπως ο Πίτερ συναντήσει την παλαιά αγάπη του στο Παρίσι, την Ιζαμπέλ. Μια νέα κοπέλα προσπαθεί και εκείνη να πιάσει σειρά και να ξεμυαλίσει τον Πίτερ. Οταν συναντά την επίμονη άρνησή του, εκείνη, ένας μικρός διαβολάκος, καθώς ήταν, αποφασίζει να συνωμοτήσει με δυο φίλες της για να τον ξετρελάνουν.

Από το STAR στις 23.20 "Μπράντοκ ο βετεράνος",του Ααρον Νόρις.

Ο στρατηγός Τζέιμς Μπράντοκ καταφέρνει να αποδράσει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Βιετνάμ, στο οποίο ήταν για χρόνια έγκλειστος. Υστερα από λίγο καιρό αποφασίζει να επιστρέψει και πάλι στην Ασία για να αναζητήσει τη γυναίκα του. Εκεί θα ζήσει ακόμη μια εμπειρία, στην ουσία θα κάνει μια αναπαράσταση των παλαιών τραγικών στιγμών, μέσα στην άγρια ζούγκλα που του είναι τόσο γνώριμη. Η ικανότητα που έχει αποκτήσει στις πολεμικές τέχνες θα του φανεί χρήσιμη. Με τον Τσακ Νόρις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ