Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Του χρωστά χάρη...

Ο Ολυμπιακός ψάχνει την αγωνιστική του ανάκαμψη στο αυριανό ντέρμπι, όπως την πέτυχε ο ΠΑΟ στο παιχνίδι του α' γύρου

Στις 6 Οκτώβρη ήταν ο Ολυμπιακός που ανέστησε το... νεκρό Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν και στο ντέρμπι του Α γύρου ο Μαλίκοβιτς έπαιζε ακόμα και το κεφάλι του. Το τελικό 79 - 64 με 10/14 τρίποντα, αποκατέστησε τις ισορροπίες. Αύριο είναι ο Ολυμπιακός που καίγεται για τη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες με Περιστέρι και Μιλάνο. Αν τριτώσει το κακό, κανείς δε γνωρίζει πού μπορεί να σταματήσει. Αυτή είναι η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο "αιωνίων". Η νίκη είναι θρίαμβος και τραγωδία η αποτυχία.

Η έδρα έχει τον πρώτο λόγο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων τα τρία τελευταία χρόνια, όμως η αυριανή συνάντηση έχει μία ιδιαιτερότητα. Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο Φάληρο με μοναδικό απόντα τον Νουόσου, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, και με καλύτερη προετοιμασία από τον Ολυμπιακό, που επέστρεψε από την Ιταλία το βράδυ της Παρασκευής. Ο Ντ. Ιβκοβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Τάρλατς και τον Αμερικανό Γκρέι, αλλά την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει αν θα τους χρησιμοποιήσει.

Χωρίς τον Σάκλεφορντ θα αντιμετωπίσει ο Αρης το Περιστέρι. Ο Αμερικανός τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι με την Μπεομπάνκα και ο Σούμποτιτς έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του. Πρόκειται για τον Σλοβένο Αλιμπέγκοβιτς, που στην αρχή της περιόδου αγωνίστηκε στην τουρκική Ούλκερ.

Τέλος ο Ζντοβτς για Ηρακλή

Απουσία και μάλιστα σημαντική θα έχει και ο Ηρακλής στο εκτός έδρας παιχνίδι με το ΒΑΟ. Ο Γ. Ζντοβτς εγκατέλειψε χτες την ομάδα και βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του. Ο Σλοβένος είναι απλήρωτος τους τρεις τελευταίους μήνες και ειδοποίησε "τα αφεντικά του", ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει αν δεν πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα πληρώνεται εγκαίρως. Απλήρωτοι είναι και οι συμπαίκτες του Ζντοβτς, πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν μάλιστα να κάνουν προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών. Ηδη έκανε ο Κακιούσης στον οποίο χρωστούν 21 εκατ. δρχ.

Χωρίς τον Ρεντζιά αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ στα Πατήσια με το Σπόρτιγκ. Εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον Πειραϊκό, και δύσκολο για τον Απόλλωνα στην Αθήνα με τον Παπάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ