Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυθόρμητα και αυτόματα

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ έρχονται στο φως για το πώς λειτουργεί ο "κοινωνικός αυτοματισμός" στη χώρα μας. Ολοι εκείνοι οι λιμενικοί που βλέπετε να τα βάζουν με τους ναυτεργάτες, δεν είναι σε υπηρεσία! Μόνοι τους πάνε για... το καλό της πατρίδας!

***

Επίσης, εκείνοι οι άλλοι με τις στρατιωτικές στολές, δεν είναι παρά τα... στρατευμένα νιάτα της Ελλάδας, που εθελοντικά ζητάνε να πάνε να παρεμποδίσουν τους εχθρούς του νόμου και της τάξης!

***

Εχει ρεύμα ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη. Τι νομίσατε; Μιλάμε για τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο, που λέγεται ότι και στην Ελληνική Αστυνομία, μέλη των ΜΑΤ και των ΜΕΑ θέλουν να μπουν κι αυτοί στο παιχνίδι στο πλευρό της κυβέρνησης. Εντελώς αυθόρμητα φυσικά...

***

ΑΠΟ τις Βρυξέλλες μιλούσε χτες το πρωί στο "Φλας" ο Τζουμάκας. Απορούσε πώς οι δημόσιοι υπάλληλοι δε δέχονται μείωση των αποδοχών τους και κάνουν απεργίες. Οι κυβερνώντες έχουν σαλέψει και δεν ξέρουν τι λένε πια. Δεν αποκλείεται να τους ακούσεις και να τραγουδάνε: "Εχετε γεια... Βρυξούλες".

***

Πώς είναι δυνατόν, μετά από τόσες "ρυθμίσεις" που έχει κάνει ο Στ. Τζουμάκας, να υπάρχουν ακόμα αγροτικά χρέη; Ισως γιατί όλες αυτές οι ρυθμίσεις ήταν "ραδιοφωνικές" και με... κουβέντες δε βάφοντ' αυγά.

***

Μπορεί βέβαια να ήταν στις Βρυξέλλες, αλλά το νου του τον είχε στους μικρογεωργούς απ' την Αρτα μέχρι τη Θράκη. Μετά από τέτοιες "νίκες" του Στέφανου στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, οι μικρογεωργοί το 'ριξαν στο γλέντι χορεύοντας "Ψηλά στην Κωστελάτα στα κρύα τα νερά...".

***

Οσο για τον ίδιο, μην ανησυχείτε, χόρεψε κι αυτός. Οπως λέει το ρεπορτάζ, αντί να πάει στο προκαθορισμένο δείπνο των υπουργών Γεωργίας, προτίμησε το Βασιλικό Τσίρκο των Βρυξελλών, όπου εμφανιζόταν η Κατερίνα Κούκα!

***

Ρίξτε στο κορμί του σπίρτο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ