Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Ορατός είναι ο κίνδυνος περαιτέρω συρρίκνωσης του εξαγωγικού εμπορίου της Ελλάδας προς τις κοινοτικές αγορές, οι οποίες απορροφούν το 60% περίπου του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Τα λίγο ή πολύ γνωστά και δυσάρεστα αυτά στοιχεία παρουσίασε ο γγ του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Παν. Κούτσικος, μιλώντας σε πρόσφατο συνέδριο του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ανάμεσα στα άλλα, παρατέθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κατά κεφαλήν εξαγωγές της Ελλάδας ανέρχονται μόλις σε 700 ECU το χρόνο (περίπου 210.000 δρχ.), τη στιγμή που οι κατά κεφαλήν εξαγωγές στην Πορτογαλία πλησιάζουν τα 1.500 ECU, στην Ιρλανδία τα 7.500 και στο Βέλγιο τα 10.000 ECU.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: "Ελληνικός τουρισμός και αερομεταφορές" είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται αύριο 23 Γενάρη 1997 υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Βασικός σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει για τα κυριότερα προβλήματα των αερομεταφορών στη χώρα μας και το πώς αυτά επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό, καθώς επίσης να προτείνει λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και των μεταφορών γενικότερα.

ΕΜΠΟΡΙΟ: Στις 23 και 24 Γενάρη θα συναντηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων από την Ευρώπη, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, για να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με την προώθηση της εμπορικής συνεργασίας των επιχειρήσεων των χωρών τους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εκδήλωσης EUROPARTENARIAT HELLAS, που θα γίνει στον Πειραιά στις 23 και 24 Ιούνη 1997. Στο EUROPARTENARIAT θα λάβουν μέρος πάνω από 3.000 επιχειρηματίες από 77 χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν και θα διαπραγματευτούν νέες προοπτικές συνεργασίας. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από αυτό και κατά 2/3 από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τα ενημερωτικά δελτία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Εργασίας (26,5 δισ. δρχ.) και της "Λεβεντέρης ΑΕ" (390,5 εκατ. δρχ.), ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου στην τελευταία του συνεδρίαση. Εγκρίθηκε επίσης το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της "Euromedica" (συνολικά 1.794 εκατ. δρχ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ