Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο κατασκευαζόμενος εμφύλιος

Αρκετοί και από διάφορες μεριές επιχειρούν τις τελευταίες μέρες να δημιουργήσουν μια εικόνα "κοινωνικού εμφύλιου". Παίρνοντας αφορμή από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ελάχιστοι και υποκινούμενοι από τον κυβερνητικό μηχανισμό αγρότες στο Ηράκλειο της Κρήτης, μιλάνε για "συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων" και καλλιεργούν ένα κλίμα έντασης και εμφύλιου σπαραγμού.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική. Η συντριπτικά μεγάλη - τουλάχιστον - πλειοψηφία των εργαζόμενων βλέπει με συμπάθεια και κατανόηση το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και βρίσκεται αλληλέγγυα μαζί τους, όπως αποδείχνει η πληθώρα των ανακοινώσεων και των ψηφισμάτων των μαζικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων. Οσον αφορά δε, τη θέση των αγροτών, την εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το σχετικό ψήφισμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, που τονίζει: "Σας διαβεβαιώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι η μικρομεσαία αγροτιά της Θεσσαλίας είναι μαζί σας. Οσοι προσπαθούν να εμφανίσουν το αντίθετο, ακόμα και με στημένες "αντιδράσεις" δήθεν αγανακτισμένων αγροτών, είναι καθαρό ότι δεν εκφράζουν την αγροτιά... Συνεχίστε ακλόνητοι το δρόμο του αγώνα...".

Και όμως, αρκετά ΜΜΕ θέλουν σώνει και καλά, να κατασκευάσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Προφανώς, όχι γιατί δεν ξέρουν την αλήθεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ