Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Προσπάθειες συμβιβασμού

ΣΟΦΙΑ.-

"Είμαι έτοιμος να αρχίσω έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους πολιτικούς μας αντιπάλους", δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκεόργκι Παρβάνοφ, στη Σόφια, και απολογείται στους πολίτες "των οποίων τις προσδοκίες πρόδωσε στα δύο χρόνια διακυβέρνησής του το Σοσιαλιστικό Κόμμα". Η αντιπολίτευση δείχνει να "εκτιμά δεόντως" τη δήλωση: "Ακόμη και μετά από 15 μέρες διαδηλώσεων, είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολογήθηκε" για τη διάψευση των προεκλογικών της υποσχέσεων, δηλώνει ο ηγέτης της Ενωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων, Ιβάν Κοστόφ.

Σημαίνουν οι δηλώσεις αυτές ότι η ανοιχτή σύγκρουση κυβερνώντος κόμματος και αντιπολίτευσης οδεύει προς συμβιβασμό; Δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα.

Εκείνο πάντως το οποίο διαφαίνεται είναι ότι οι "μεταρρυθμιστές" στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (ο αρκετά σχηματικός όρος "φωτογραφίζει" τους αντιπάλους - και επιγόνους - του παραιτηθέντος Ζαν Βιντένοφ) παίρνουν το πάνω χέρι στο κόμμα. Δε θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η εκλογή του Γκεόργκι Παρβάνοφ σε πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη θέση του Κρασιμίρ Πρεμιάνοφ, προσκείμενου στον Βιντένοφ.

Οσον αφορά πληροφορίες ότι οι Σοσιαλιστές προτίθενται να αρχίσουν αντιδιαδηλώσεις στη Σόφια, παράλληλα με τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, ο Παρβάνοφ τις χαρακτήρισε "σενάρια κλιμάκωσης της έντασης, που αποσκοπούν στη δυσφήμιση του υποψήφιου πρωθυπουργού του ΒΣΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ