Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές στιγμές

Από τον Ταρτίνι στον Μικρούτσικο.Αυτή τη διαδρομή ακολουθεί το πρόγραμμα των δύο συναυλιών της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής,που θα δοθούν, αύριο και την Παρασκευή, στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου,του Μεγάρου Μουσικής,υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.Η ορχήστρα διάλεξε ένα πρόγραμμα που σηματοδοτεί την εξέλιξη του κοντσέρτου, παρουσιάζοντας έργα των Τζουζέπε Ταρτίνι, Μπετόβεν, Κουρτ Βάιλ και Θάνου Μικρούτσικου.Με την Καμεράτα συμπράττουν: Η βιολονίστα Σαντάλ Ζουιγιέ και ο Πάουλ Μπαντούρα Σκόντα,ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες.

  • Ο 25χρονος Ρώσος πιανίστας Εβγκιένι Κίσιν,ένας από τους πιο σημαντικούς πιανίστες της εποχής μας, θα δώσει δύο ρεσιτάλ, στο Μέγαρο Μουσικής,στο πλαίσιο του Κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές,στις 29 του Γενάρη και 1 του Φλεβάρη.
  • Ενα ενδιαφέρον μουσικό φεστιβάλ διοργανώνεται στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14-16, τηλ. 3608.111). Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Γιοχάνες Μπραμς,που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ, από 3 μέχρι 9 του Φλεβάρη, πραγματοποιείται το 3ο Γερμανικό Φεστιβάλ Πιάνου.
  • Και μην ξεχνάτε, μια άλλη μουσική στέγη που φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες. Στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππου Νάκα,στις 29 του Γενάρη, στις 8.30 μμ, το φωνητικό σύνολο "Εμμέλεια" θα παρουσιάσει έργα σπάνια προκλασικής και σύγχρονης μουσικής. Στον ίδιο χώρο, στα πλαίσια της σειράς συναυλιών "Οι νέοι για τους νέους",ο νεαρός πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος θα ερμηνεύσει, στη 1 του Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν κ. ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εκτός των μουσικών εκδηλώσεων το Ωδείο Φίλιππος Νάκας διοργανώνει σεμινάριο με τον μπασίστα Billy Sheehan,στις 31 του Γενάρη, στις 7 το απόγευμα. Οσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 25 του μήνα, στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 3634.000, 3633.583.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ