Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Υποχρεωτική η έκδοση αποδείξεων

Την υποχρέωση έκδοσης για τις λιανικές πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης θεωρημένων αποδείξεων λιανικής πώλησης, επιβάλλει από τις 10 Φλεβάρη 1997 το υπουργείο Οικονομικών, στους επιτηδευματίες που διαθέτουν το παραπάνω είδος. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς και δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, οι θεωρημένες αποδείξεις λιανικής πώλησης θα εκδίδονται από τους υπόχρεους χειρόγραφα ή με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατά την παράδοση ή την αποστολή του πετρελαίου θέρμανσης στον πελάτη (δηλαδή στον αγοραστή), ανεξάρτητα από την υποχρέωση τήρησης από τους εν λόγω επιτηδευματίες οποιασδήποτε κατηγορίας βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, στην παραπάνω απόδειξη θα πρέπει να αναγράφονται πέρα από όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του ΚΒΣ, το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του πελάτη, το είδος, η ποσότητα του αγαθού, καθώς και η ώρα παράδοσής του. Η υποχρέωση έκδοσης των αποδείξεων αυτών δεν επηρεάζει τον τρόπο προσδιορισμού των καθαρών κερδών και το καθεστώς ΦΠΑ των επιτηδευματιών που τηρούν βιβλίο αγορών (Α κατηγορία) για τη δραστηριότητα αυτή.

Το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην παραπάνω κίνηση, μετά τα αποτελέσματα των έκτακτων ελέγχων για παράνομη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία της ΥΠΕΔΑ, της ΕΥΤΕ και του Γενικού Χημείου του Κράτους, στις περιφέρειες Αττικής, Αχαϊας και Κρήτης στις 16-18 Γενάρη. Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ελέγχτηκαν κατά κύριο λόγο πρατήρια καυσίμων, βυτιοφόρα και φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς επίσης ξενοδοχεία, θερμοκήπια, φούρνοι, λατομεία και εργοτάξια. Από τον έλεγχο των δειγμάτων πετρελαίου που πάρθηκαν προκύπτουν παραβάσεις παράνομης χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σχεδόν σε όλους τους επιλεγέντες στόχους, ενώ παράλληλα οι έλεγχοι έδειξαν ευρεία χρήση του πετρελαίου θέρμανσης στα θερμοκήπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ