Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα αναθεωρηθεί η σύμβαση λειτουργίας;

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Το φλέγον θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης έφερε χτες στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας κ. Γείτονα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.

"Το νοσοκομείο, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, που είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, έχει μπει στο επίκεντρο μιας πολύπλευρης διαμάχης. "Μήλον της έριδος", η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα έχει και το "πάνω χέρι" στις προσλήψεις των 1.500 περίπου μελών του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που έκανε πρόσφατη ημερίδα, οι φορείς της πόλης, τα κόμματα, οι δωρητές, όλοι παίρνουν θέση, διατυπώνοντας τη γνώμη τους και μόνο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός σιωπούν. Εν τω μεταξύ, οργιάζουν οι πληροφορίες ότι επίκειται διορισμός από τον υπουργό με την απαράδεκτη φόρμουλα 3+3 και ο 7ος κοινής αποδοχής. Οι κάτοικοι της πόλης είναι ανήσυχοι, γιατί διαβλέπουν ότι μέσα από τέτοιες λογικές "εκσυγχρονιστές" και μη όλων των αποχρώσεων θα ασκηθούν και πάλι στο αγαπητό σ' αυτούς σπορ της πελατειακής εξυπηρέτησης και της ρουσφετολογίας".

Ο Στ. Παναγιώτου ερωτά τον υπουργό Υγείας:

  • Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, που θα μετατρέψουν το Νοσοκομείο σε πεδίο διαμάχης για το ποιος θα διορίσει περισσότερους.
  • Αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή πρόταση για την αναθεώρηση της σύμβασης, η οποία θα διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου με τη μετατροπή του σε ΝΠΔΔ, που θα λειτουργεί ενταγμένο στο ΕΣΥ και κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει και την ουσιαστική παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων και, φυσικά, εκπροσώπου και τους ιδρύματος Παπαγεωργίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ