Κυριακή 26 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αύριο οι αγωνιστικές συγκεντρώσεις

Αιχμή του δόρατος της αυριανής διαμαρτυρίας είναι το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των ΕΒΕ

Δυναμική απάντηση αντίστασης στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) είναι αποφασισμένοι να δώσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι ξεκινώντας από αύριο, ημέρα ψήφισης του φορομπηχτικού νομοσχεδίου, νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και με κορύφωση το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και βιοτεχνιών στις 17 του Φλεβάρη. Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί (επίσης στις 6 το απόγευμα) στην πλατεία Δικαστηρίων και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Την απόφαση για τις κινητοποιήσεις αυτές πήρε την προηγούμενη Κυριακή το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κάτω από την πίεση και απαίτηση της βάσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ, όπως το μετέφεραν οι εκπρόσωποι των τοπικών και κλαδικών Ομοσπονδιών, για δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Κορφιάτης,για την ανάγκη του αγώνα, ενόψει των αποφάσεων για κινητοποιήσεις "η κυβέρνηση επιμένει να κωφεύει στην τακτική του "διαλόγου", έτσι οι δυναμικοί και συνεχείς αγώνες είναι ο μόνος δρόμος να την αναγκάσουμε να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ΕΒΕ".

Αιχμή του δόρατος της αυριανής συγκέντρωσης, που είναι η απαρχή των νέων κινητοποιήσεων, αποτελεί το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των ΕΒΕ, καθώς υπολογίζεται ότι ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν με βάση τη νέα έμπνευση της κυβέρνησης, που την προβάλλει και σαν... χάρη, θα είναι αυξημένος κατά 25% - 45%.Την ίδια στιγμή, οι ΕΒΕ παλεύουν ενάντια στη συνολικότερη πολιτική που επιμένει να εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλοιώνοντας το πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής αγοράς για να εξυπηρετήσει τυφλά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα. Η απελευθέρωση του ωραρίου και της επαγγελματικής στέγης, τα "αντικειμενικά κριτήρια" και το 35% με το οποίο φορολογούνται οι προσωπικές εταιρίες και οι συνεταιρισμοί, η κατάργηση του πλαισίου χρηματοδότησης των ΜΜΕ, η άνευ όρων παράδοση της ελληνικής αγοράς απ' άκρη σ' άκρη στην ασύδοτη επέκταση των πολυκαταστημάτων εντάσσονται στην επίτευξη του ενός και μοναδικού στόχου που απροκάλυπτα έχει δηλώσει κατά καιρούς η κυβέρνηση με εύηχες εκφράσεις: στο βίαιο περιορισμό των ΜΜΕ, γιατί αυτό επιτάσσει η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται, με όλες τις δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία.

Ενάντια σ' αυτή την ολομέτωπη επίθεση οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι διατρανώνουν την απόφασή τους να διεκδικήσουν την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους με δυναμικούς αγώνες που θα φτάσουν μέχρι το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους στις 17 Φλεβάρη. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρθηκε από τη βάση στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, δίνοντας παράλληλα και μια απάντηση στους "συνδικαλιστές" εκείνους που επιχείρησαν, για μικροκομματικές σκοπιμότητες, να διασπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο του κινήματος βάζοντας ψευτοδιλήμματα και ψευτοενδοιασμούς.

M. Z.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ