Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές γραμμές
  • Πέντε δίσκοι, τραγούδια παραδοσιακά που άκουγε μεγαλώνοντας στη Βέροια, λαϊκά τραγούδια αλλά και μελωδίες φίλων και αγαπημένων συνθετών. Ανάμεσα σε όλα αυτά θα περιπλανιέται ο Νίκος Ζιώγαλας από σήμερα μέχρι την Κυριακή, κάνοντας μία στάση στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι). Γι' αυτές τις πέντε μέρες ετοιμάστηκε ένα τρίωρο πρόγραμμα που συνοψίζει, υπενθυμίζει, επαληθεύει τη μέχρι σήμερα πορεία του Νίκου Ζιώγαλα από το 1970, όπου με το συγκρότημα "Ανάκαρα" διασκεύαζε δημοτικά τραγούδια, μέχρι σήμερα. Αλλωστε στο ίδιο πνεύμα είναι και ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο "Παλιοί Λογαριασμοί".Μαζί του θα είναι οι Δημήτρης Κοριαλάς (φωνητικά - κρουστά), Κώστας Στρατηγόπουλος (κιθάρα), Δημήτρης Χριστόπουλος (μπάσο), Χρήστος Σταματίου (πλήκτρα) και Βαγγέλης Βέκιος (ντραμς).
  • "Τραγούδια της Αγάπης" των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, αλλά και δικά της παρουσιάζει η Νένα Βενετσάνου, την Παρασκευή, στο καλλιτεχνικό καφενείο "Κονσέρτο" (Μάγερ 18, Αθήνα). Στο πιάνο η Ελενα Μουζάλα.
  • Για λίγες μόνο βραδιές, αρχής γενομένης σήμερα, ο Κώστας Καλδάρας,ο Χρήστος Τσιαμούλης και η Μόρφω Τσαϊρέλη θα παρουσιάσουν στα "Εννέα Ογδοα" τη μουσική παράσταση "Γάμος από Ερωτα". Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από τους: Βαγγέλη Κορακάκη, Λάμπρο Καρελά και Αφεντούλα Ραζέλη.
  • Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Σεφέρη, Βάρναλη, Λειβαδίτη, Ελύτη, Γκάτσου, Χριστοδούλου, Κατσαρού, Ελευθερίου και Σικελιανού παρουσιάζει, απόψε και κάθε Τετάρτη, ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος στο Μουσικό Σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9, Κουκάκι).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ