Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Από τον εμπαιγμό στον εκβιασμό!

"Σταμάτησε ο εμπαιγμός και άρχισε ο εκβιασμός".Μ' αυτή τη φράση χαρακτήρισε η αντιπροσωπεία των καθαριστριών δημοσίων σχολείων τις απαντήσεις που έλαβε από παράγοντα του υπουργείου Παιδείας, με τον οποίο συναντήθηκε χτες κατά τη διάρκεια κινητοποίησης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το υπουργείο επιμένει στην πρότασή του για μια αύξηση 8%, ενώ το αίτημά τους για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, από εργολαβική σε αορίστου χρόνου, δεν είναι εφικτό. Μάλιστα τους ζήτησε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, γιατί αλλιώς δε θα πάρουν ούτε αυτή την εξευτελιστική αύξηση!

Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε η κοινοποίηση των απαντήσεων αυτών στις συγκεντρωμένες έξω από το υπουργείο καθαρίστριες - που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας - αλλά και στους απεργούς καθηγητές, η πορεία των οποίων είχε ήδη καταλήξει στο υπουργείο Παιδείας.

Μετά κι αυτή την εξέλιξη, το Σωματείο καθαριστριών προχωρά στην προετοιμασία της 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας στις 3 και 4 Φλεβάρη, με συγκέντρωση την πρώτη μέρα στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Κοντά στις καθαρίστριες βρέθηκαν η Ζωή Σώκου μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και ο Δ. Κυπραίος μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ