Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
"Ως έχει" στη Βουλή!

Ακαρπη και η χτεσινή συνάντηση ΑΔΕΔΥ - Αλ. Παπαδόπουλου. Επιμένει η κυβέρνηση στο αντιυπαλληλικό και επικίνδυνο νομοσχέδιο. Στη 48ωρη απεργία 3 - 4 Φλεβάρη προχωράνε οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ακαρπη απέβη και η χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ,με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο,καθώς επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εμμονή της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στο δημόσιο, όπως ακριβώς έχει δημοσιοποιηθεί. Στην αδιάλλακτη αυτή στάση της κυβέρνησης, οι δημόσιοι υπάλληλοι απαντούν με την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 3 και 4 του Φλεβάρη.

Ο υπουργός όσον αφορά το μισθολόγιο, και ιδιαίτερα εκείνες τις διατάξεις που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες,όπως η δυνατότητα των προϊσταμένων μέσω υποκειμενικών αξιολογήσεων να περικόπτουν το κίνητρο αποδοτικότητας, παρέπεμψε στον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.Ο τελευταίος, ωστόσο, έχει αποκλείσει κάθε δυνατότητα και για ελάχιστη ακόμα τροποποίησή τους. Στον υφυπουργό Οικονομικών και σε συνάντηση που θα έχει μαζί του, παρέπεμψε επίσης ο Α. Παπαδόπουλος και το αίτημα για θεσμοθέτηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων...

Ταυτόχρονα, ο υπουργός επέμεινε προκλητικά στις διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου για την περιφερειακή διοίκηση του κράτους,οι οποίες αναφέρονται στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, που θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Διατάξεις, που αλλάζουν μονομερώς και αυθαίρετα τις εργασιακές τους σχέσεις και το σύστημα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, καθώς δε διασφαλίζεται το δικαίωμα της μονιμότητας.Καθιερώνουν, επίσης, ένα πολύμορφο εργασιακό καθεστώς, δίνοντας τη δυνατότητα για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Τέλος, οι διατάξεις αυτές εγκυμονούν κινδύνους για τα Επικουρικά Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Γ. Κουτσούκος,πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, τόνισε: "Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε θετική απάντηση είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που έχουμε εξαγγείλει για τις 3 - 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης, στις 11 το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ