Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΩΞΙΤΕΣ ΜΠΑΡΛΟΥ
Εκ περιτροπής τρίμηνη εργασία!

Τους τρεις μήνες το χρόνο θα εργάζονται και τους εννιά θα κάθονται στο εξής, οι 85 εργαζόμενοι της επιχείρησης "Ελληνικοί Βωξίτες Ελικώνος Γ. Μπάρλου" στο Δίστομο Βοιωτίας που ανήκει στους "Βωξίτες Παρνασσού"!Η επιχείρηση ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες στους 85 εναπομείναντες εργαζόμενους - πριν δέκα χρόνια απασχολούσε 430 - ότι από τις 4 Φλεβάρη θα τίθενται σε εννιάμηνη εκ περιτροπής διαθεσιμότητα!Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της επιχείρησης, ο βωξίτης περνάει κρίση και τα κοιτάσματα έχουν περιοριστεί.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Εργοστασιακό Σωματείο και το Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων επαρχίας Λιβαδειάς,"αποκρύπτεται το γεγονός ότι σαν μεταλλευτική εταιρία τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν ανέπτυξε την έρευνα, αλλά συστηματικά την περιόρισαν μέχρι που τη σταμάτησαν, αν όχι με την κάλυψη, αλλά με την ανοχή της πολιτείας".

Καταγγέλλεται ακόμα ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνονται και "οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που συρρίκνωσαν τον κλάδο, τους αρμοδίους φορείς τους που παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις και προτάσεις δεν έσκυψαν στο πρόβλημα, δεν προχώρησαν στη δημιουργία εργοστασίου αλουμίνας και δεν πρότειναν εναλλακτικές μορφές παραγωγικής απασχόλησης".

Τα σωματεία καλούν έστω και τώρα την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα διασφαλίζουν το μεροκάματό τους και προειδοποιούν ότι δε θα επιτρέψουν τη "λαυριοποίηση" της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ