Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Οχι" στις χρηματοδοτούμενες απολύσεις

Την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να χρηματοδοτήσει τις ομαδικές απολύσεις 252 εργαζομένων από τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων (ΔΒΕ), διευκολύνοντας έτσι τα αντεργατικά σχέδια του βιομηχάνου Μανιατάκη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Στόχος - τονίζει - είναι με τα μέτρα αυτά να "χρυσωθεί το χάπι" των απολύσεων, "να καμφθούν οι αγωνιστικές αντιδράσεις, να υποτάξουν τους εργαζόμενους της ΔΒΕ στη λογική τους και τα σχέδιά τους, να τους κάνουν συνενόχους στην προώθηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής".

Τα "εκσυγχρονιστικά" αυτά μέτρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, υποστηρίζονται από το νομάρχη και το δήμαρχο της Καλαμάτας μαζί με τους ΣΥΝεταίρους τους, που πιστά εφαρμόζουν και υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική.

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΒΕ:

- Να απορρίψουν το σχέδιο παρέμβασης και τα πακέτα συμβιβασμού του υπουργείου Εργασίας που οδηγούν στην αγκαλιά της κυβερνητικής πολιτικής.

- Να αγωνιστούν να ενταχθεί το εργοστάσιο στον ΟΑΕ και να χαραχτεί κλαδική αντιμονοπωλιακή πολιτική για την ανάπτυξη του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης.

"Ο μόνος δρόμος - καταλήγει - για τους εργαζομένους στη ΔΒΕ είναι η ενωμένη πάλη με τα εργοστάσια της χώρας μας, η κοινή δράση και ο αγώνας με τα άλλα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους του νομού μας, για τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ