Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Ισχυρός "δάκτυλος" για ανάκαμψη

Νέα δίωξη για τη ΔΕΛΤΑ

Εκδηλη είναι πλέον η προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει την "καλή εικόνα" του Χρηματιστηρίου, μετά τις μεγάλες πτώσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες, κυρίως, τους μικροεπενδυτές. Αποτέλεσμα των συστηματικών κυβερνητικών παρεμβάσεων ήταν ο γενικός δείκτης να παρουσιάσει χτες άνοδο, κερδίζοντας τελικά 0,54% και αφού παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις στη διάρκεια της μέρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, η χτεσινή "θετική" εξέλιξη οφείλεται κύρια στην προσπάθεια που έγινε από μεγάλες κρατικές τράπεζες και κύρια από την Εθνική να παρέμβουν στην αγορά και να αγοράσουν μεγάλα πακέτα μετοχών που ήταν προς πώληση.

Την ίδια στιγμή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενδέχεται να διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκη, στις οποίες αποδίδεται από ορισμένους χρηματιστηριακούς κύκλους η θεαματική πτώση αξιών που παρατηρείται στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες μέρες. Ο Στ. Θωμαδάκης, βλέποντας την τρελή πορεία των μετοχών το προηγούμενο διάστημα, προειδοποίησε - ως όφειλε - στις 26 Φλεβάρη τους μικροεπενδυτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Νέα Δίωξη

Στο μεταξύ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος του προέδρου της "ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής ΑΕ" Δημ. Αργυριάδη και των στελεχών της ίδιας εταιρίας Κ. Καραμάνου και Ι. Νικολινάκου, μετά από μήνυση του συνταξιούχου Ι. Γεωργάκα, πρώην διευθυντή του ΟΤΕ στη Λαμία. Η υπόθεση, που ερευνάται από τον 21ο τακτικό ανακριτή, αφορά ποσό 24,7 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο οι παραπάνω απέσπασαν από τον συνταξιούχο το 1995, λέγοντάς του ότι η "ΔΕΛΤΑ", εκτός από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της, διαχειρίζεται και χρηματικά ποσά με υψηλές αποδόσεις. Επί ένα χρόνο, ο Ι. Γεωργάκας δεν είδε καμιά "απόδοση". Απογοητευμένος, ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων του. Αυτοί του επέστρεψαν μόνο 7.279.369 δρχ. Τότε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας εναντίον τους μήνυση και αγωγή, διεκδικώντας τα υπόλοιπα 17,4 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ