Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ "Μανώλης Καλομοίρης"

Νέο Φεστιβάλ θεσπίστηκε από τη Νομαρχία Σάμου, για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Ελληνα Μουσουργού, Μανώλη Καλομοίρη.Οπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο νησί (24/2), το Φεστιβάλ θα διεξάγεται τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο και θα φιλοξενεί οκτώ έως δέκα εκδηλώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου,ενώ άλλες θα γίνονται στη νέα αίθουσα του Δήμου Καρλοβασίου και στο υπό ανέγερση υπαίθριο θεατράκι του Αη - Γιαννάκη στο Βαθύ.Για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ δημιουργείται ειδικός φορέας, στον οποίο συμμετέχουν το ΥΠΠΟ, το υπουργείο Αιγαίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί δήμοι και κοινότητες και καλλιτέχνες (Χαρά Καλομοίρη, Αρης Γαρουφαλής, Βύρων Φιδετζής, Περικλής Κούκος κ.ά).

Για το Φεστιβάλ η Χαρά Καλομοίρη είπε ότι "η πραγματοποίηση ενός τέτοιου φεστιβάλ στη Σάμο αποτελούσε όνειρο του Καλομοίρη,που σαν θερμός θαυμαστής του Βάγκνερ οραματιζόταν ένα ελληνικό Μπάι ρόιτ για την ελληνική μουσική τέχνη. Ετσι 3,5 χρόνια μετά το θάνατό του, όπου ελάχιστα έχουν γίνει για την ανάδειξη και διάδοση της σοβαρής ελληνικής μουσικής, η δημιουργία αυτού του θεσμού αποτελεί πρωτοπορία".

Η πιανίστα Ελενα Μουζάλα τόνισε "τη σημασία ενός τέτοιου θεσμού σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η Σάμος" και επισήμανε ότι "καμία σύγχρονη αναπτυξιακή στρατηγική δεν μπορεί να αγνοήσει την πολιτιστική παράμετρο".Χαιρετισμό έστειλε και ο Περικλής Κούκος ως πρόεδρος του συλλόγου "Μανώλης Καλομοίρης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ