Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κλασικά" στιγμιότυπα
  • Στα πλαίσια του 19ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οπερας και Ορατορίου, που διοργανώνει στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας το "Ατενέουμ",αύριο διεξάγεται ο τρίτος και τελευταίος κύκλος. Τους καλλιτέχνες πλαισιώνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιασίου,με διεύθυνση του Γκιόργκι Κοστίν.
  • Συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής η παρουσίαση των κουαρτέτων του Μπετόβεν. Απόψε και αύριο εμφανίζεται το Κουαρτέτο Κέλερ από τη Βουδαπέστη. Το Σάββατο, στα πλαίσια του Κύκλου Ελληνικής Μουσικής,τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Τάσος Κυπραίος.Στη συναυλία, μαθητές του όπως ο Σάββας Ζάννας και άλλοι θα ερμηνεύσουν έργα ειδικά επιλεγμένα για το αφιέρωμα. Ο βιρτουόζος του τανγκό Χουάν Χοσέ Μοζαλίνι και η "Μεγάλη Ορχήστρα του Τανγκό" φιλοξενούνται στις 11/3 στο Μέγαρο με ένα απάνθισμα από παραδοσιακά τανγκό των αρχών του αιώνα. Στις 7/3 στο Μέγαρο δίνει συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,με διεύθυνση του Δημήτρη Χωραφά και σολίστ την Ινγκριντ Χέμπλερ και έργα των Παλλάντιου, Μότσαρτ, Σεν - Σανς.
  • Εργα για βιολί και πιάνο των Μπετόβεν, Μπραμς, Πέτσι και Κωνσταντινίδη παρουσιάζουν, απόψε (8.30μ.μ.), στην αίθουσα "Φίλιππος Νάκας", οι Βασίλης Παπάς και Μαρία Κονταράτου.Στον ίδιο χώρο στις 12/3 (8.30μ.μ.) η τάξη μουσικής δωματίου του καθηγητή Ρέιμα Ράιας δίνει την ετήσια συναυλία της με έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμπερτ κ. ά.
  • Εργα Μπάμπιτ, Αδάμη, Ξενάκη, Αντωνίου κ. ά θα παρουσιάσει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής,υπό τη διεύθυνση του Κώστα Βαρότση,αύριο(8.30μ.μ.), στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16). Τη συναυλία διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών.
  • Οι πιανίστριες Αννη και Λόλα Τότσιου φιλοξενούνται απόψε (8.30μ.μ.) στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών. Θα παρουσιάσουν "Ρώσικη μουσική για δύο πιάνα" με έργα των Σοστάκοβιτς, Σκριάμπιν, Ραχμάνινοφ. Τη συναυλία διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ψυχικού "Γκ. και Ν. Μπενετάτου".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ