Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα "Απόλλων" του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ για να χωρέσει τις γενιές των γυναικών, τη ζωντάνια και τον προβληματισμό τους που ξεχείλιζαν στο χώρο. Ετσι χρησιμοποιήθηκαν και οι εφεδρικές αίθουσες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι γυναίκες όλων των ηλικιών - από τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του Πολυτεχνείου μέχρι και της σημερινής νέας γενιάς - που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ.

Στην κεντρική εκδήλωση - συζήτηση που έγινε χτες στα πλαίσια της Δίμηνης Καμπάνιας Ενημέρωσης για τις Γυναίκες, αλλά και μπροστά στο γιορτασμό της 8 Μάρτη Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας και είχε θέμα "Η συμμετοχή της γυναίκας στο λαϊκό κίνημα", κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αλέκα Παπαρήγα,ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γυναικείες οργανώσεις και πολλές γυναίκες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Σύσσωμο το προεδρείο της ΟΓΕ, με επικεφαλής την πρόεδρό του Κ. Μπουντούρογλου,η Μ. Πρίφτη, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ και της ΕΔΥΕΕ, η Α. Μανδηλαρά, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ και της ΠΕΔΥΕΕ, η Γ. Σακκά, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνίδας Νοικοκυράς, η Μ. Καλουδάκη, από την Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών, η Στ. Ξαρχάκου, πολιτικός μηχανικός, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, η Ι. Πλουμπίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της ΠΕΑΕΑ, η Σ. Λαμπροπούλου, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αργυρούπολης και η Μ. Ζεϊμπέκογλου, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νίκαιας. Επίσης από το χώρο της Τέχνης και των Γραμμάτων η Γ. Βέη, τραγουδίστρια, η Ε. Βοϊσκου, λογοτέχνης, η Ι. Καρατζαφέρη, λογοτέχνης, η Δ. Πέτρουλα, λογοτέχνης, η Ε. Αναγνωστάκη - Τσαβάρα, ποιήτρια και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Παραβρέθηκε ο Ν. Τερζόγλου, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ