Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μορφές" από το Κέντρο Κινηματογράφου

Εφτά προτάσεις παραγωγής ταινιών μικρού μήκους ενέκρινε για χρηματοδότηση το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), από 38 που είχαν υποβληθεί, καθώς και 3 προτάσεις για ντοκιμαντέρ από τις 16,που εξέτασε συνολικά. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος "Μορφές" του ΕΚΚ, το οποίο περιλαμβάνει τα εναλλακτικά κινηματογραφικά είδη (ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, animation).To ΔΣ του Κέντρου αποφάσισε, επίσης, την επανεξέταση 2 προτάσεων για ντοκιμαντέρ και 1 πρότασης για ταινία animation, με υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων.

Οι ταινίες μικρού μήκους που εγκρίθηκαν είναι οι: "Χτες το απόγευμα" της Ελισάβετ Χρονοπούλου,"Μικρά πρελούδια" του Βαγγέλη Καλαμπάκα,"Η Ρόζα κάπως έτσι" του Σταύρου Στάγκου,"Να με προσέχεις" του Λευτέρη Χαρίτου,"Ο λησμονημένος" του Χρήστου Κανελλόπουλου,"Ηλιοβασίλεμα στη Βενετία" του Σπύρου Ταραβήρα,"Υψωμα 33" του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου.Τα ντοκιμαντέρ: "Ακρόπολις" της Εύας Στεφανή,"Μεσογειακές ιστορίες για το λάδι, το ψωμί και το κρασί" των Σ. Χαραλαμπόπουλου - Α. Κοβότσου,"Το φως της τρέλας" του Σταύρου Ψυλλάκη.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΚΚ ενέκρινε την παροχή 3 υποτροφιών για κινηματογραφικές σπουδές στο εξωτερικό στους: Ελένη Χριστοπούλου, Στρατούλα Θεοδωράτου, Αρη Μπαλαφούκα και εξέλεξε τα μέλη της νέας Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Κέντρου,που αποτελείται από τους σκηνοθέτες Ντίνο Κατσουρίδη, Πάνο Γλυκοφρύδη,τον κριτικό Νίνο Φένεκ Μικελίδη,τον παραγωγό Βασίλη Ανδρέου και τον σεναριογράφο Στάθη Βαλούκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ