Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε αγώνα οι συντηρητές αρχαιοτήτων

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις,με τη μορφή κυλιόμενων στάσεων εργασίας, 24ωρης απεργίας και αποχής από τα τοξικά υλικά,αποφάσισε η Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων,μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε προχθές. Διαρκές αίτημα των συντηρητών, εδώ και χρόνια, είναι ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος ως ανθυγιεινού και επικίνδυνου και η καταβολή αντίστοιχου επιδόματος.

Ας σημειωθεί ότι η ΠΕΣΑ έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν 2χρονη αποχή από τα τοξικά υλικά, ενώ το 1988 οργάνωσε ημερίδα με τη συμμετοχή γιατρών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν. Σύμφωνα με αυτά οι συντηρητές προσβάλλονται από ασθένειες, όπως δερματίτιδες, χρόνιο άσθμα, αρρυθμία, αναιμία, τοξική πολυνευρίτιδα, νεφρίτιδα, κίρρωση, καρκίνο εγκεφάλου και πνευμόνων, διατάραξη θυρεοειδούς, βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ηπατίτιδα κ.ά.

Οι συντηρητές σε χτεσινή ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δεσμευτεί να κατοχυρώσει το επάγγελμα,διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την προστασία των κινητών και ακίνητων έργων τέχνης από τα χέρια ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται συντηρητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ