Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Γυναίκα με όνειρα

Τη "Γυναίκα με παραισθήσεις",του Αλαν Αϊγκμπορν,που παρουσιάζει ο θίασος "Επιλογή" του Νικήτα Τσακίρογλου,στο θέατρο "Διάνα",προτείνει, αύριο, το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ,στα πλαίσια του Διμήνου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και με την ευκαιρία του εορτασμού της Μέρας της γυναίκας.

Το δύσκολο και ελκυστικό αυτό ρόλο επωμίζεται η Χρυσούλα Διαβάτη,η οποία μιλά με πάθος τόσο για το έργο όσο και για το ρόλο. "Σ' αυτό το έργο - λέει η Χρυσούλα Διαβάτη - καθρεφτίζεται η ευαισθησία της γυναικείας ψυχής. Είναι ένα έργο πολύ σύγχρονο. Οπως ο σύγχρονος άνθρωπος, θέλοντας να ξεφύγει από αυτή τη ζωή που δεν τον ικανοποιεί, επιχειρεί να ταξιδεύει με κάποιες φαντασιώσεις, έτσι κι αυτή η γυναίκα ξεφεύγει με τις παραισθήσεις της σ' έναν καλύτερο κόσμο, όπως αυτή τον νομίζει. Το έργο φαινομενικά είναι ένα παραμύθι. Ολοι αυτοί που παρουσιάζονται στις παραισθήσεις της ως ιδανικοί προέρχονται από την αστική τάξη. Το έργο περιέχει ταξικά στοιχεία. Η μεγαλοαστική τάξη είναι το όνειρο αυτής της μικροαστής. Μ' αυτήν εκτρέφεται μέσα από τις σαπουνόπερες, τα βίπερς, τις κοσμικές στήλες, που εισχωρούν μέσα στη μικροαστική τάξη, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν το πλασματικό όνειρο. Αυτό, όμως, είναι παγίδα. Είναι σχιζοφρένεια. Οχι, δεν μπορείς να ονειρεύεσαι τέτοια πράγματα. Μέσα από τις ίδιες σου τις πράξεις, μέσα από τον ίδιο σου τον αγώνα οφείλεις να δημιουργήσεις και να φτάσεις τα δικά σου όνειρα.Φτάνει στον παραλογισμό. Εκεί οδηγούμαστε. Εκεί μας οδηγούν τα συστήματα. Δε φταίει η γυναίκα αυτή αν τρέφεται με ψεύτικα όνειρα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Με αυτό τον τρόπο το σύστημα σε αδυνατεί. Αυτό τον κόσμο θίγει ο συγγραφέας".

Η "Γυναίκα με παραισθήσεις" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωστή Τσώνου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου και μουσικούς ήχους Δημήτρη Ιατρόπουλου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Χρυσούλα Διαβάτη, Γιώργος Αρμένης, Αννα Γεραλή, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ντίνος Αυγουστίδης, Μαρή Κωνσταντάτου και Χρήστος Γιάνναρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ