Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα η δράση της "Χρυσής Αυγής"

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Λεων. Αυδή και Ορ. Κολοζώφ

Τις καταγγελίες της Ενωσης Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας για τη δράση των "ομάδων κρούσης" της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", με τελευταίο θύμα μαθητή του 15ου Λυκείου στην Κυψέλη, και τις επιθέσεις της ίδιας οργάνωσης ενάντια σε μουσουλμάνους στο Γκάζι, φέρνουν για συζήτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεων. Αυδής και Ορ. Κολοζώφ με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φλεβάρη, έξω από το σχολείο, ομάδα νεοφασιστών ξυλοκόπησε το μαθητή Γ. Χατζηδημητρίου, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, με άμεσο κίνδυνο να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι.

"Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, αναφέρεται. Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί ξυλοδαρμοί, απειλές, φασιστικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις από μέλη της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", όπως το σοβαρότατο περιστατικό των πυροβολισμών κατά μουσουλμάνων συμπολιτών μας και της αναγραφής ρατσιστικών συνθημάτων στο Γκάζι, το καλοκαίρι του 1996".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τους υπουργούς να δηλώσουν "πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την έκνομη δράση της ρατσιστικής οργάνωσης και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να αντιμετωπιστούν ολόπλευρα οι τρομοκρατικές δραστηριότητες τέτοιων νεοφασιστικών οργανώσεων όπως της "Χρυσής Αυγής" κατά δημοκρατικών μαθητών, νεολαίων και μουσουλμάνων συμπολιτών μας, και οι οποίες αποτελούν βάναυση πρόκληση στα δημοκρατικά, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά αισθήματα των γονέων, των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής και του λαού μας γενικότερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ