Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης

Πρόταση για κήρυξη απεργίας και από την ΑΔΕΔΥ κατέθεσε η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα

Πρόταση για κήρυξη απεργίας και από την ΑΔΕΔΥ, για τη στήριξη του αγώνα των καθηγητών, κατέθεσε χτες η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρόταση έχει κατατεθεί και από την ΕΣΑΚ στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Την πρόταση στην ΑΔΕΔΥ κατέθεσε με επιστολή του ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας.Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Κρίνουμε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω των δικαστηρίων στην απεργία της ΟΛΜΕ συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη. Ως εκ τούτου η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά και για να στηρίξει τον αγώνα των καθηγητών, που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και αφορά συνολικά στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αλλά και για να εκφραστούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η πρότασή μας είναι να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το θέμα αυτό".

Η ΔΟΕ

Την αλληλεγγύη των 50.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ και στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνο, ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΔΟΕ καταδικάζει την όλη προσπάθεια ποινικοποίησης του απεργιακού αγώνα των καθηγητών. "Είναι σίγουρο, τονίζεται, ότι με αγωγές και προσφυγές κατά του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων για απεργία και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης δεν αντιμετωπίζονται τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι ανάγκη, συνεχίζει η ανακοίνωση, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι με μονομερείς επιλογές και με την αδιάλλακτη στάση από την πλευρά της πολιτείας δεν πρόκειται να δρομολογηθούν λύσεις στα χρόνια αυτά προβλήματα και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, για το καλό των μαθητών, των γονιών και της κοινωνίας μας".

Την προσπάθεια ποινικοποίησης των δίκαιων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, που δηλώνει ότι συμπαρίσταται στα "ώριμα" αιτήματα της βελτίωσης της κατάστασης στην παιδεία και πιστεύει πως άμεσα η πολιτεία θα πρέπει να δώσει λύσεις στα οξυμένα θέματα τόσο της παιδείας όσο και της υγείας του ελληνικού λαού, που δοκιμάζονται από το περιοριστικό πρόγραμμα.

"Ο κυβερνητικός αυταρχισμός σπάει με τον αγώνα μας", τονίζει σε ανακοίνωσή του το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας, που συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθηγητών. "Ο αγώνας των καθηγητών είναι και δικός μας αγώνας, όλων των εργαζομένων, νεολαίας, όλου του λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν απεργούμε και το φωνάζουμε»! (2013-05-16 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα δάσκαλοι-καθηγητές (1998-04-03 00:00:00.0)
Αρχίζουν με 24ωρη απεργία (1998-02-11 00:00:00.0)
Αγώνας για ανατροπή του νόμου στην πράξη (1997-10-14 00:00:00.0)
Στην ενότητα η δύναμη (1997-02-05 00:00:00.0)
Απεργιακοί λεονταρισμοί της ηγεσίας (1995-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ