Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Απεργιακοί λεονταρισμοί της ηγεσίας
  • Εισήγηση για 48ωρη και τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το ΔΣ της Ομοσπονδίας που πρόσφατα υπονόμευσε κινητοποιήσεις του κλάδου
  • ΔΕΕ: Η σημερινή διοίκηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει αγώνες διαρκείας

Πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών περιέχονται στην εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ προς τις γενικές συνελεύσεις του κλάδου που θα γίνουν από τις 12 μέχρι τις 18 Φλεβάρη οπότε και θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων για να πάρει την τελική απόφαση.

Η εισήγηση (ψηφίστηκε από τη ΔΑΚΕ και την παράταξη του "ΣΥΝ" ενώ διαφώνησε η ΠΑΣΚΕ) προτείνει 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Μάρτη και "απεργιακό αγώνα διαρκείας" από τις 13 Μάρτη με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 3ήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων με γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την τρίτη μέρα κάθε τριημέρου. Τα αιτήματα που προβάλλονται από την εισήγηση είναι η αύξηση των δαπανών για την παιδεία με στόχο το 15%, η χορήγηση αυξήσεων στους καθηγητές έτσι ώστε να φτάσουν οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές του νεοδιόριστου στις 200.000, με κλιμάκωση ανάλογη και για τους υπόλοιπους καθηγητές. Επίσης, ζητείται η ικανοποίηση διάφορων θεσμικών αιτημάτων όπως η κατάργηση του αντιασφαλιστικού - αντισυνταξιοδοτικού νομοθετικού πλαισίου, η κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό των σχολείων, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η αναστολή τουλάχιστον για φέτος ορισμένων διατάξεων για την αξιολόγηση των μαθητών κ.ά.

Συνδικαλιστές της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών (δεν έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΟΛΜΕ) αναφερόμενοι στην παραπάνω απόφαση, αφού αναγνώριζαν την αναγκαιότητα της ανάπτυξης των αγώνων των καθηγητών, υπογράμμιζαν ότι για την πραγματοποίησή τους απαιτούνται οι αναγκαίες πριν διεργασίες στον κλάδο και η σχετική κλιμάκωση η οποία θα βοηθούσε στην επιτυχία τους.

Τόνιζαν δε ότι η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν μπορεί, δε θέλει και ούτε έχει τη δυνατότητα να στηρίξει αγώνες διαρκείας και υπενθύμιζαν την "αγωνιστική" προϊστορία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα στην αρχή της χρονιάς (Οκτώβρη - Νοέμβρη) δεν έκανε τίποτα, ενώ όταν το Δεκέμβρη είχε απόφαση από τον κλάδο για απεργία, μεθόδευσε την αναστολή της. Επίσης υπογράμμιζαν ότι ενώ ήταν υποχρεωμένη μέσα στον Γενάρη να συγκαλέσει γενικές συνελεύσεις του κλάδου για την αναγκαία προεργασία των αγώνων δεν το έκανε και τις μετέθεσε για το τέλος Φλεβάρη. Εξάλλου, παρά το ότι είχαν στα χέρια τους ένα ολόκληρο μήνα το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των μαθητών δεν αντέδρασαν και το έκαναν μόνο όταν κάτω από την πίεση του κλάδου υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να υποχωρήσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισήγηση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις (2013-05-11 00:00:00.0)
Ανοιχτή υπονόμευση των αγώνων από την πλειοψηφία (1999-02-02 00:00:00.0)
Στη βάση, με αγωνιστικό πρόγραμμα (1998-09-29 00:00:00.0)
Αγώνας για ανατροπή του νόμου στην πράξη (1997-10-14 00:00:00.0)
Ο λόγος τώρα στους δασκάλους και καθηγητές (1997-10-10 00:00:00.0)
Συνελεύσεις για την απεργία (1995-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ