Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ
Καταργούν τη δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων

Πρόβα για την κατάργηση και στα άλλα ΤΕΙ και ΑΕΙ;

Η διακηρυγμένη βούληση του υπουργείου Παιδείας για περικοπή της δωρεάν χορήγησης των συγγραμμάτων στους φοιτητές και τους σπουδαστές βρήκε ήδη τους πρώτους υποστηρικτές μέσα στην εκπαίδευση, οι οποίοι ανέλαβαν την εφαρμογή της.

Συγκεκριμένα, το διορισμένο από το υπουργείο Παιδείας διοικητικό συμβούλιο της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής, της ΣΕΛΕΤΕ, με απόφασή του κατάργησε από το τρέχον σχολικό έτος την επί εικοσαετία περίπου δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στους σπουδαστές της σχολής με πρόσχημα μάλιστα την αναβάθμιση των σπουδών!

Οι σπουδαστές της σχολής είναι πτυχιούχοι μέσων σχολών, πτυχιούχοι ΤΕΙ και ΑΕΙ οι οποίοι εκπαιδεύονται στη ΣΕΛΕΤΕ πάνω στην παιδαγωγική επιστήμη για να διοριστούν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι όλα τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια αλλά και το σημερινό εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις ενέκριναν τη δωρεάν χορήγηση των απαραίτητων για την εκπαίδευση των σπουδαστών συγγραμμάτων. Ξαφνικά φέτος και χωρίς καμία νεότερη νομοθετική ρύθμιση δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων, αποφασίστηκε η κατάργηση της δωρεάν χορήγησης των συγγραμμάτων στους σπουδαστές χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί ο σύλλογος των καθηγητών και χωρίς να ερωτηθεί κάποιο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο ή όργανο για τη νομιμότητα ή μη των ενεργειών αυτών του διοικητικού συμβουλίου. Σημειωτέον ότι το ίδιο διοικητικό συμβούλιο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος ενέκρινε τη δωρεάν χορήγηση των βιβλίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι σπουδαστές υποχρεούνται να επιστρέψουν τα χορηγούμενα βιβλία με το πέρας των σπουδών τους και σε αντίθετη περίπτωση δε θα τους χορηγείται τίτλος σπουδών.

Με την απόφαση αυτή η ΠΑΤΕΣ αποτελεί το μοναδικό φαινόμενο σχολής οποιασδήποτε βαθμίδας όπου οι αποφοιτούντες σπουδαστές επιστρέφουν τα βασικά τους διδακτικά βιβλία δεδομένου μάλιστα ότι αυτά τους είναι εντελώς απαραίτητα κατά τη διάρκεια της άσκησης του διδακτικού τους έργου.

Την έντονη αντίθεσή τους στην παραπάνω απόφαση εξέφρασαν ήδη οι σπουδαστές της σχολής, ενώ διαμαρτυρήθηκαν με ομόφωνη απόφασή τους και οι καθηγητές. Ζήτησαν δεν την άμεση ανάκληση της σχετικής πράξης του διοικητικού συμβουλίου και μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθηγητής παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, ως προϊσταμένος του τμήματος ανωτάτων σχολών της ΠΑΤΕΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ