Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Μεγαλοσυμφέροντα καθορίζουν τα νέα πρόσωπα

Κορυφώνεται ο πόλεμος μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΗΠΑ για το ποιος θα θα καρπωθεί τη μερίδα του λέοντος στην προμήθεια αεροσκαφών της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Οποιος επικρατήσει, είναι πρόδηλο ότι θα εξασφαλίσει σημαντικό προβάδισμα στη μελλοντική δορυφοροποίηση του εθνικού αερομεταφορέα στα μεγάλα αεροπορικά τραστ της Ευρώπης ή της Αμερικής.

Οπως όλα δείχνουν, η διαμάχη αυτή, που γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, παίζει καθοριστικό ρόλο, ακόμα και στην επιλογή των νέων προσώπων που θα καθίσουν στις καρέκλες της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", κατά πάσα πιθανότητα την άλλη βδομάδα. Οι αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, αλλά, τελικά, αναβλήθηκαν επ' αόριστον. Σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ημερών, πιθανολογείται η επάνοδος του Ελληνοαμερικανού Εμ. Φθενάκη,ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της ΟΑ επί ΝΔ, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Ρ. Δογάνη,ο οποίος είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου και θεωρείται υποστηρικτής των απόψεων Θάτσερ,κάτι που ενισχύει τις καταγγελίες ότι μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα. Οσον αφορά τον Ε. Φθενάκη,του είχε καταλογιστεί ότι προωθεί τα συμφέροντα της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας αεροπλάνων "Μπόινγκ". Οι εξελίξεις αυτές στον εθνικό αερομεταφορέα προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στους εργαζόμενους. Οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της ΟΑ ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει "τι είδους συμφέροντα και προσανατολισμοί τυχόν θα υπάρχουν πίσω από κάποια νέα πρόσωπα" και επισημαίνουν ότι θέλουν την ΟΑ "δημόσια και όχι έρμαιο συμφερόντων κατασκευαστριών εταιριών ("Μπόινγκ" ή "Αιρ Μπας").

Οι πτυχιούχοι τεχνικοί αεροπλάνων (ΕΠΤΑΟΑ) καταγγέλλουν ότι η κρίση στην ΟΑ είναι αδύνατο να ξεπεραστεί, "μεθοδεύοντας την είσοδο ανθρώπων στο ΔΣ, που είτε δεν έχουν σχέση με τα αεροπορικά πράγματα, είτε επιδιώκουν να προωθήσουν ξένα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ