Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
"Οχι" σχολείο, είπε η Δημοτική Αρχή

Υπό τα βλέμματα των δημοτών του Αγίου Βασιλείου Καλλίπολης συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Ο λόγος που συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι ήταν ένα οικόπεδο στην περιοχή τους, που ενώ έχει χαρακτηριστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ως χώρος για την κατασκευή σχολείου, τώρα κινδυνεύει να αποχαρακτηριστεί, καθώς η Δημοτική Αρχή υποχωρεί στις σχετικές πιέσεις της Εκκλησίας. Στο συγκεκριμένο χώρο η Εκκλησία σκοπεύει να αναγείρει πολυώροφο πνευματικό κέντρο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης,επέρριψαν τις κύριες ευθύνες στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος δε δημοσιεύει το Διάταγμα χαρακτηρισμού του χώρου, παρά το ότι πέρασαν αρκετοί μήνες από το χαρακτηρισμό και παρά το γεγονός πως είναι γνώστης του προβλήματος.

Οι δύο σύμβουλοι ανέδειξαν και τις σημαντικές ευθύνες του ΟΣΚ, ο οποίος ενώ προχώρησε στο χαρακτηρισμό του χώρου, δεν προχωρά στη διάσωσή του από τους ιδιώτες και την Εκκλησία, υποκύπτοντας στις πιέσεις της τελευταίας. Επίσης, υπογράμμισαν και την άρνηση άλλων δημοτικών συμβούλων να τοποθετηθούν επί της ουσίας, δηλαδή στην έλλειψη 15 τουλάχιστον σχολικών χώρων στην περιοχή της Πειραϊκής Χερσονήσου και αμφισβήτησαν τη στάση της Εκκλησίας, η οποία, πίσω από την κάλυψη του πνευματικού κέντρου, προωθεί την τσιμεντοποίηση του οικοπέδου.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και της πλειοψηφίας, που συντάχθηκαν με τις θέσεις των δύο συμβούλων του συνδυασμού "Πειραιάς Αναγέννηση", δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τους συσχετισμούς και η πλειοψηφία του ΔΣ επέμεινε στον αποχαρακτηρισμό, "χρυσώνοντας παράλληλα το χάπι", αφού αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που "θα" διερευνήσει το θέμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" τονίζουν πως "λύση θα βρεθεί μόνο αν οι κάτοικοι συνεχίσουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους προς τη σωστή κατεύθυνση, τον υπουργό Παιδείας και τον ΟΣΚ, μετά την αποκάλυψη του αντιδραστικού, ουσιαστικά, προσωπείου της Δημοτικής Αρχής, τουλάχιστον στο θέμα αυτό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ