Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Επιμένουν αγωνιστικά

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας. Απέχουν από τις εξετάσεις μέχρι την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί

"Οχι λόγια και υποσχέσεις, ήρθε η ώρα για δεσμεύσεις", έγραφε ένα από τα πανό της χθεσινής πορείας των σπουδαστών, αλλά η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων των σπουδαστών, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την καθιέρωση της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση επιμένει στις διατάξεις του νομοσχεδίου της και έτσι η χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Φ. Πετσάλνικου, με αντιπροσωπεία των σπουδαστών από 19 σχολές των ΤΕΙ απέβη άκαρπη. Οι σπουδαστές υπογράμμισαν ότι η πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων των σχολών ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου και τόνισαν ότι δεν μπορούν να κάνουν διάλογο πάνω στο νομοσχέδιο, γιατί ζητάνε ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, κάτι που δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου. ΟΙ αντιπρόσωποι των σπουδαστών ζήτησαν ένα νομοσχέδιο που να ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά του, ο Φ. Πετσάλνικος είπε ότι το νομοσχέδιο έχει θετικά σημεία και τόνισε ότι δεν προτίθεται να αποσύρει το νομοσχέδιο. Μετά τη δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού, οι σπουδαστές αποχώρησαν από τη συνάντηση και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στη χθεσινή πορεία που ξεκίνησε στη 1 μ.μ. από τα Προπύλαια και κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν σπουδαστές από σχολές του ΤΕΙ ΑΘήνας και του ΤΕΙ Λάρισας, ενώ το "παρών" έδωσαν και αντιπροσωπείες σπουδαστών από διάφορα ΤΕΙ της χώρας. Κυριάρχησαν τα συνθήματα για την καθιέρωση της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης και την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ διαδηλώθηκε η θέληση των σπουδαστών για τη συνέχιση της πάλης τους.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, με απόφαση της ομοσπονδίας τους, θα απέχουν από τις εξετάσεις μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και θα επανεξετάσουν τη στάση τους, στην περίπτωση που ανακοινωθεί νέο νομοσχέδιο με τις θέσεις της ομοσπονδίας, καθοριστεί ημερομηνία κατάθεσής του και καταργηθεί η προβλεπόμενη τέταρτη βαθμίδα εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στο μεταξύ, αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη ΔΕΠ όλων των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών των Πολυτεχνείων της χώρας, με αίτημα τη μη προώθηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ. Το αίτημα, φυσικά, διατυπώνεται με πλαίσιο εντελώς αντίθετο από αυτό των σπουδαστών και, συγκεκριμένα, επειδή οι διδάσκοντες στα Πολυτεχνεία θεωρούν ότι δίνονται υπερβολικά προνόμια στα ΤΕΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η αντιπαράθεση (1995-02-14 00:00:00.0)
Δεν ξεγελιούνται οι σπουδαστές (1995-02-10 00:00:00.0)
Επί τα αυτά και οι τροποποιήσεις (1995-02-09 00:00:00.0)
"Δεν υποχωρούμε" (1995-01-26 00:00:00.0)
Υπονομεύουν τους αγώνες ΠΑΣΠ και ΔΑΠ (1995-01-21 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο (1995-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ