Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Πορεία των σπουδαστών χτες στην Αθήνα. Σήμερα απεργούν οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ και στη Λάρισα οι σπουδαστές αποκλείουν την Εθνική οδό

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους είναι οι σπουδαστές των ΤΕΙ. Χτες πραγματοποίησαν νέα πορεία από τα προπύλαια στο υπουργείο Παιδείας ενώ σήμερα στη Λάρισα θα καταλάβουν την Εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ πραγματοποιούν σήμερα την πρώτη προειδοποιητική απεργία τους, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη στις 25 Γενάρη.

Η χτεσινή πορεία οργανώθηκε από τους σπουδαστικούς συλλόγους των σχολών Διοίκησης Οικονομίας και Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας που βρίσκονται υπό κατάληψη και το κύριο αίτημά της ήταν η απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και η καθιέρωση της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά της θέλησης των σπουδαστών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ήταν και τα συνθήματα: "εμείς το λέμε, δεν υποχωρούμε" και "αγώνας μαζικός, αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας".

Οι σπουδαστές καταδίκασαν την πολιτική λιτότητας στην παιδεία και απαίτησαν την αναβάθμιση των σπουδών τους με το σύνθημα "θέλουμε εργαστήρια, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία".

Εντονη έως προκλητική ήταν η παρουσία των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας, καθώς από την πλατεία Κλαυθμώνος δύο διμοιρίες των ΜΑΤ την ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής. Τελικά, μετά από παρέμβαση των οργανωτών της πορείας προς τον επικεφαλής των ΜΑΤ οι διμοιρίες απομακρύνθηκαν και ακολουθούσαν την πορεία από αρκετή απόσταση.

Με δεδομένη την κυβερνητική απόφαση όπως αυτή εκφράζεται με το νομοσχέδιο η συνάντηση των σπουδαστών με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Φ. Πετσάλνικο απέβη άκαρπη. Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι δε γίνεται αποδεκτό το αίτημα των σπουδαστών για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δηλώνοντας ότι αυτό το αίτημα είναι διαφορετικό από τα αιτήματα των άλλων φορέων των ΤΕΙ. Οι σπουδαστές δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη Λάρισα

Την Εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών θα καταλάβουν σήμερα στις 10.30 το πρωί οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας. Ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού θα διαρκέσει μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και μαζί με τους σπουδαστές της Λάρισας θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και πιθανόν το Μεσολόγγι. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη αφού εκατοντάδες σπουδαστές δήλωσαν συμμετοχή στη ναυλωμένη αμαξοστοιχία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σχέδιο «Αθηνά» θα μείνει στα χαρτιά (2013-02-15 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2012-12-13 00:00:00.0)
Να γκρεμιστούν τα εμπόδια στις σπουδές και τη ζωή (2012-03-23 00:00:00.0)
Αυτή η φωτιά δε σβήνει... (2006-12-21 00:00:00.0)
Δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά (1998-03-18 00:00:00.0)
"Δεν υποχωρούμε" (1995-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ