Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας το σκεφτεί...

Τους παλιούς ύμνους του πρωθυπουργού προς την "Αυριανή" θύμισαν χτες οι δημοσιογράφοι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ομως ο Ε. Βενιζέλος θεώρησε σκόπιμο να δηλώνει ότι δεν τους θυμάται. Παρ' όλα αυτά ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση, προφανώς αρνητική, όσον αφορά το αν σήμερα ο Α. Παπανδρέου διάκειται φιλικά απέναντι στο ημιεπίσημο, μέχρι χτες, δημοσιογραφικό όργανο του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για εκείνη τη συνέντευξη όπου ο πρωθυπουργός μιλούσε για τον Τύπο που τον χτυπά, όπου όπως είπε υπάρχει και μια "μεταγραφή", εννοώντας την "Αυριανή". Να όμως που ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν μπορούν να ψελλίσουν τίποτα περισσότερο. Οταν, συγκεκριμένα, ρωτήθηκε ο Ε. Βενιζέλος από το "Ρ", αν το κυβερνητικό κόμμα έχει να πει τίποτα για τις ευθύνες του, τόσο για την ύπαρξη και εκδήλωση όσο και τη διόγκωση του φαινομένου του "αυριανισμού", περί άλλων ετύρβαζε ο εκπρόσωπος. "Ξανασκεφτείτε την ερώτηση και το διαδικαστικό πλαίσιο στο οποίο τίθεται η ερώτησή σας και αν μου την επαναφέρεται αύριο μπορεί να σας απαντήσω. Ξανασκεφτείτε το", σχολίασε.

***

}

Πρώτον, αυτά τα "μπορεί να σας απαντήσω" εκφράζουν από μόνα τους μια πολύ περίεργη αντίληψη. Κάτι που μπορεί να σημαίνει περίπου σαν "παραχώρηση" προς τον Τύπο, όταν δίνονται διευκρινίσεις στα ζητήματα που θέτει. Ας καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν κάνει "παραχώρηση" σε κανέναν. Υποχρέωσή του είναι, όταν τον ρωτούν, να απαντάει, όπως κάθε φορά επιλέγει να απαντάει.

***

Δεύτερον, το "διαδικαστικό πλαίσιο", το οποίο επικαλέστηκε, είναι το απολύτως ενδεδειγμένο. Αν ο εκπρόσωπος εννοεί και πιστεύει ότι το θέμα του "αυριανισμού" δεν εμπίπτει σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής, για τα οποία πρέπει να δίνει διευκρινίσεις, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ποια εφαλτήρια χρησιμοποίησε πολλάκις το ΠΑΣΟΚ για την κατάληψη της εξουσίας.

***

Τρίτον, και ως προς το "ξανασκεφτείτε το". Φαίνεται ότι ο εκπρόσωπος είχε δυσκολία να απαντήσει. Είναι άλλωστε πολύ φυσικό. Αλλο να απορρίπτεις σήμερα το φορέα της χυδαιότητας και άλλο την ίδια τη χυδαιότητα. Το δεύτερο θέλει κουράγιο και αρχές. Σε ό,τι αφορά τον "Ρ", ένα έχουμε να διαβεβαιώνουμε τον εκπρόσωπο. Η ερώτηση που του θέσαμε ισχύει και για χτες και για "αύριο" και για μεθαύριο και για όσο καιρό θα του χρειαστεί να ετοιμαστεί ώστε να απαντήσει...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ