Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γκαράζ κάτω από το Μέγαρο

Προτείνει ως εναλλακτική λύση η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να σωθεί το Πάρκο Ελευθερίας

"Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ ακριβώς κάτω από το κτίριο του ΦΙΞ, δημιουργεί ερωτηματικά η επιμονή του για την κατασκευή του γκαράζ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής στο Πάρκο Ελευθερίας, παραβιάζοντας τη νομιμότητα και τις αρχές προστασίας περιβάλλοντος".

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας και κάνει την εξής πρόταση: "Η κατασκευή γκαράζ ακριβώς κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, αφού πρώτα μελετηθεί ως προς τις επιπτώσεις του στον υδροφόρο ορίζοντα, θα μπορούσε να προστεθεί στις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε ήδη προτείνει για ένα λειτουργικό γκαράζ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του Μεγάρου".

Να σημειωθεί ότι μία άλλη εναλλακτική λύση που έχει προταθεί είναι για το οικόπεδο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στην οδό Λάχητος.

"Ωστόσο - συνεχίζει η Επιτροπή - ο υπουργός και ο ΟΜΜΑ απορρίπτουν την επιστημονική διερεύνηση του θέματος και γενικότερα το διάλογο και συνεχίζουν την αδιάλλακτη πορεία τους. Ρωτάμε τον υπουργό: Θα λειτουργήσει έστω και ο περιορισμένος διάλογος που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ Δήμου, υπουργείου και Πολυτεχνείου; Με ποιο τρόπο και ποιο χρονοδιάγραμμα;".

Επίσης υπενθυμίζεται ότι ακόμη περιμένουμε την έκδοση της απόφασης του Δ Τμήματος του ΣτΕ για την ακύρωση της άδειας εκσκαφής στο Πάρκο, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Και η Επιτροπή καταλήγει: "Η επέκταση της πολιτιστικής αυτοκρατορίας του κ. Χρ. Λαμπράκη, με το τεράστιο υπέργειο κτίριο Συνεδρίων, για την εξυπηρέτηση του οποίου θέλει τον υπόγειο σταθμό 2.000 θέσεων, πρέπει να σταματήσει. Εστω και αν ο υπάλληλός του κ. Θάνος Μικρούτσικος τον έκανε κύριο ενός νέου "Οργανισμού" του "Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος" (ΦΕΚ 223 Α/27-12-94, άρθρο 8), θα μπορούσαν να βρεθούν και άλλοι χώροι για να τον στεγάσουν. Η Επιτροπή μας θα υπερασπιστεί τον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο πρασίνου με κάθε μέσο, απέναντι στα παράνομα, βρόμικα και ιδιοτελή σχέδια του Χρ. Λαμπράκη και των άβουλων συνεργατών του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ