Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δικάζουν 32 ροδακινοπαραγωγούς

Χωρίς στοιχεία και με στημένες κατηγορίες, εκδικάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη η έφεση κατά 32 ροδακινοπαραγωγών του Νομού Πέλλας, που το 1990 είχαν συμμετάσχει στις μαζικές κινητοποιήσεις των παραγωγών που ζητούσαν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους.

Οπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί, η δίωξη ήταν επιλεκτική, δεν υπήρξαν επ' αυτοφώρω συλλήψεις και οι μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών έγιναν, με βάση τους αριθμούς των τρακτέρ και των άλλων αγροτικών μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στις κινητοποιήσεις. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός της μη δίωξης, τότε και τώρα, οπαδών ή μελών της τότε κυβερνητικής παράταξης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Από την άλλη πλευρά, η εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας οργιάζουν οι φήμες μεταξύ των παραγωγών για κομπίνες που αφορούν τη μείωση της θεσμικής τιμής του βιομηχανικού ροδάκινου, γεγονός άλλωστε που έχουν καταγγείλει αγροτικοί σύλλογοι και οι οποίοι μάλιστα ζητούσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα και της Εφορίας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής Αλμωπίας, μέσω της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συγκροτήσει, καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων των αγροτών και σε επιστολή τους, προς τους αρμόδιους φορείς, τα κόμματα και τον Τύπο τονίζουν: "Οι ροδακινοπαραγωγοί είχαν κινητοποιηθεί, προκειμένου να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές των προϊόντων τους. Παράλληλα, να διαμαρτυρηθούν για την άδικη σε βάρος τους πολιτική, μη έχοντας άλλο τρόπο διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση έγινε στα νόμιμα πλαίσια. Μάλιστα, την είχαν δεχτεί με πλήρη κατανόηση οι υπόλοιπες κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις της περιοχής. Οπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς, το εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί. Η ποινικοποίηση του αγώνα εκείνου με την επιλεκτική κατασκευή ενόχων, οι ταλαιπωρίες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, αλλά και στις αίθουσες των δικαστηρίων μας έχουν βάλει σε άδικες περιπέτειες, ηθικές και οικονομικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ