Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
Στη βάση, με αγωνιστικό πρόγραμμα

Με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και διεκδικητικό πλαίσιο, με αιχμή την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων, απευθύνεται η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", η οποία καταψήφισε την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων στις 3 Οκτώβρη. Η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ περιορίζεται σε μια γενικόλογη αναφορά σε αγώνες χωρίς να προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης προς τις ΕΛΜΕ, ενώ στο ίδιο γενικόλογο πνεύμα κινείται και ο απολογισμός δράσης.

Η ΔΕΕ, περιγράφοντας τα γεγονότα που σημάδεψαν την περσινή σχολική χρονιά και την επίθεση στο δικαίωμα της μόρφωσης, που ξεκίνησε με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει ότι "η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ στάθηκε, απέναντι σ' αυτή την επίθεση, ανήμπορη να αντιδράσει, να οργανώσει αγώνες και να κατανοήσει το βάθος των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών". Για το θέμα των στόχων και αιτημάτων του κλάδου, η ΔΕΕ τονίζει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ "παλινωδούσε και συρρίκνωνε συνεχώς τα αιτήματα, με αποτέλεσμα το αίτημα της κατάργησης να μετατραπεί σε αναστολή και να απεμποληθεί το αίτημα της διατήρησης της επετηρίδας. Η υιοθέτηση, από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, του αιτήματος της μονιμοποίησης των αναπληρωτών, καθώς και οι αποφάσεις για ξεχωριστές κινητοποιήσεις τους, τροφοδότησαν αυταπάτες σε τμήματα αναπληρωτών και διασπούσαν την ενιαία δράση του κλάδου για την κατάργηση του Ν. 2525. Οι θετικές αποφάσεις, π.χ., της 3ης Ιούνη για συγκεντρώσεις στα εξεταστικά, ήταν αποτέλεσμα της πίεσης από τα κάτω, γι' αυτό τα περισσότερα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ απουσίαζαν από τον αγώνα αυτό", τονίζει η ΔΕΕ.

Το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η ΔΕΕ περιλαμβάνει: Συσκέψεις των ΕΛΜΕ με γονείς, μαθητές, εργατικούς φορείς, για ενημέρωση, συντονισμό και κοινή δράση και τοπικές ή περιφερειακές συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ με τρίωρες στάσεις. Συντονισμό των ΕΛΜΕ σε ευρύτερο επίπεδο, να μην επιτραπεί κανένας αξιολογητής στην τάξη, στα πλαίσια της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου Καθηγητών, να αρνηθούν οι σύλλογοι να ορίσουν την πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, γιατί ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και των σχολείων. Η ΔΕΕ προτείνει επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 14 Οκτώβρη με συλλαλητήριο στις μεγάλες πόλεις και νέα Γενική Συνέλευση προέδρων στις 24 Οκτώβρη για κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ