Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Γκάλοπ η επαφή με τους δημότες

"Κίνηση Πολιτών": Οι πολίτες έχουν και δύναμη και λόγο. Ο καιρός της σιωπής τελείωσε. Αντεπίθεση, από τις 11 Οκτώβρη

Να πάρουν μέρος μαζικά στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα, αύριο και την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ",για να σταλεί το μήνυμα πως "δεν πάει άλλο",καλεί τους δημότες ο συνδυασμός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης.

"Σκέψου την επόμενη μέρα. Η ψήφος στήριξης στους συνδυασμούς που πιστεύουν στο μονόδρομο της ΟΝΕ σημαίνει ακόμα χειρότερα μέτρα για όλους εμάς. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από δημάρχους που "τσακώνονται" για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τα Πακέτα ή ποιος είναι πιο υποτακτικός στα μεγάλα συμφέροντα", τονίζεται σε προκήρυξη του συνδυασμού. Σήμερα στις 7.30 μ.μ. γίνεται συγκέντρωση στην πλατεία Κουλέ - Καφέ,ενώ αύριο την ίδια ώρα στην πλατεία Ροτόντας.Την Πέμπτη επίσης γίνεται συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στην Κάτω Τούμπα.Ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι εξορμήσεις κλιμακίων του συνδυασμού, κάνοντας έτσι μαζί με τους δημότες της Θεσσαλονίκης τα πιο αξιόπιστα γκάλοπ για τις επερχόμενες εκλογές. Παρά την προσπάθεια ορισμένων να διαμορφώσουν και όχι να καταγράψουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην πόλη, οι περιοδείες αυτές αποδεικνύουν ότι και δυσαρέσκεια απ' την εφαρμοζόμενη πολιτική υπάρχει και θα εκφραστεί με την ψήφο στις 11 και 18 Οκτώβρη.

Στα πλαίσια αυτών των εξορμήσεων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους, περιόδευσε χτες στο Δημαρχείο και συζήτησε με τους εργαζόμενους τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη, καθώς και τα επιμέρους προβλήματα των εργαζομένων. Ο Αγ. Σαχίνης τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου και στην εκχώρηση τεχνικών έργων σε ιδιώτες. Παράλληλα επισήμανε ότι και οι εργαζόμενοι στο Δήμο πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και όλους αυτούς που τη στηρίζουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τόνισε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη η λήψη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την ορθολογική αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού, καθώς και την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων.

Χτες το πρωί επίσης ο Αγ. Σαχίνης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ Αριστοτέλους και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που μαστίζουν τον τομέα της υγείας.

Η "Κίνηση Πολιτών"

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η "Κίνηση Πολιτών",που συμμετέχει στο συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", τονίζει τα παρακάτω:

"Η συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές είναι το αποτέλεσμα μιαςμακροχρόνιας προσπάθειας ώστε να δοθεί στην πόλη μας η ευκαιρία για μια προοπτική. Η προσπάθεια αυτή άρχισε το Φλεβάρη του '97 και είχε ως στόχο να ξεφύγει η Τοπική Αυτοδιοίκηση από το γνωστό εναγκαλισμό των κομματικών γραφειοκρατιών και των προσωπικών φιλοδοξιών, που έχουν οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη μας σε καταστροφικά αδιέξοδα.

Δυστυχώς, η Πρωτοβουλία της "Κίνησης Πολιτών" για την ενεργό συμμετοχή συγκροτημένα των παραγωγικών ομάδων και τάξεων (Επιστημονικοί Σύλλογοι, Επαγγελματικοί Σύλλογοι κλπ.) προσέκρουσε σ' όλο το γνωστό πλέγμα συμφερόντων που χρησιμοποιούν την πόλη και τους κατοίκους της για δικό τους όφελος. Με τιμητικές ευτυχώς εξαιρέσεις. Σ' αυτές τις εξαιρέσεις, τις τιμητικές, περιλαμβάνεται ο Αγάπιος Σαχίνης και οι συνεργάτες του, που ξεχώρισαν για τη μαχητική τους στάση σ' όλη την προηγούμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός Συμβουλίου που θεωρητικά θα έπρεπε να αναδείξει την πόλη μας, την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997", από την οποία μάς έμειναν κυρίως πικρές αναμνήσεις και φοβερή κατασπατάληση πόρων, χωρίς κάτι το ουσιαστικό να γίνει τελικά.

Υστερα από την οδυνηρή αυτή εμπειρία και επειδή νιώθουμε χρέος τιμής τη συνέπεια των λόγων μας και πράξεών μας, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως "Κίνηση Πολιτών" το συνδυασμό του Αγάπιου Σαχίνη και των άλλων εκλεκτών συνεργατών του. Ο τίτλος του συνδυασμού εξάλλου "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" δείχνει και τις προθέσεις μας, όπως και τις σκέψεις μας για το μέλλον που συμπεριλαμβάνει και τη ζωή των παιδιών μας.

Δεν έχουμε φιλοδοξία προσωπικής προβολής. Το βιογραφικό μας εξάλλου είναι πλούσιο σε δραστηριότητες και προσπάθειες για την κοινή προκοπή.

Εκείνο που θέλουμε είναι ν' ανατρέψουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, την ιδιοτέλεια και πολλές φορές την ανεντιμότητα που κρύβεται πίσω από μεγαλόστομες διακηρύξεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι πολυτελείς αφίσες, τα πολύχρωμα προγράμματα, οι εξωραϊσμένες φωτογραφίες δύσκολα αποκρύπτουν τις προθέσεις των "μεγάλων προστατών"".

Και το κείμενο που υπογράφουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Δρούτσας και Μάρκος Λιάμος καταλήγει ως εξής:

"Στηριζόμαστε μόνο στη δική σας συνδρομή, στη φωνή της καρδιάς σας και τη δύναμη του λογικού σας. Μαζί μπορούμε να πούμε το μεγάλο "όχι" σε κάθε είδους υποτίμηση και κυρίως να πούμε το μεγάλο "ναι" στην πορεία ανόρθωσης της πόλης μας από την καταστροφή όπου οδηγείται. Μαζί λοιπόν. Οι πολίτες έχουν και δύναμη και λόγο. Ο καιρός της σιωπής τελείωσε. Αντεπίθεση, από τις 11 Οκτώβρη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ