Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Προεκλογικός εμπαιγμός και εκβιασμός!

Ο υποψήφιος νομάρχης, Αντώνης Χοροζάνης, συναντήθηκε με κατοίκους της Μαγούλας και της Μάνδρας, οι οποίοι ξεσπιτώνονται για χάρη της Λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας, αν και δεν έχουν πάρει δραχμή για αποζημίωση

"Πάλι με τον πόνο μας θα παίξουνε. Σαράντα χρόνια ζωής και δεν τα λογαριάζει κανένας. Μας κοροϊδεύουν πάλι... ". Με τα λόγια αυτά οι κάτοικοι του Πατήματος στη Μαγούλα, αντιδρούν στην απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, να τους στείλει ειδοποιητήρια, την περασμένη Τετάρτη, για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα σε δέκα μέρες, προκειμένου να περάσει από εκεί η Λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας.

Οπως επισήμαναν οι κάτοικοι της περιοχής στον υποψήφιο νομάρχη Δυτικής Αττικής Αντώνη Χοροζάνη και στο κλιμάκιο της ΝΑΣ που βρέθηκε στο πλευρό τους το περασμένο Σάββατο το πρωί, δεν μπορούν να φύγουν ακόμα από τα σπίτια τους, καθώς δεν έχουν πάρει ούτε μία δραχμή από το ποσό των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκκρεμούν ακόμα οι δικαστικές αποφάσεις.

"Προεκλογική", χαρακτήρισε ο Αντ. Χοροζάνης, την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές "απειλούν" τους κατοίκους, αναγκάζοντάς τους έτσι να στραφούν στους δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, τους καθησυχάζουν ενόψει εκλογών. Παρ' όλα αυτά η κατάσταση, για τους 100 περίπου ιδιοκτήτες στο Πάτημα,στο Πατητήρι Μαγούλας και στη συνοικία Παπακώστα Μάνδρας είναι πάρα πολύ άσχημη, αφού οι κάτοικοι είναι άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς και έχουν φτιάξει τα σπίτια τους με πολύ κόπο.

Στη συζήτηση που είχε με τους κατοίκους ο Α. Χοροζάνης, τους επισήμανε την ανάγκη να είναι οργανωμένοι, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν από την πολιτεία τα κεκτημένα τους. Τόνισε ακόμα ότι η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο για αυτούς που σε ένα χρονικό διάστημα θα φύγουν, αλλά και για αυτούς που θα μείνουν, καθώς η Λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας θα χωρίσει την περιοχή στη μέση, ενώ την ίδια ώρα ο εργολάβος δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν γύρω από αυτήν (πλημμύρες κ. ά.).

"Οι κάτοικοι έχουν εξαπατηθεί και δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καινούρια. Δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τον πρόεδρο της Κοινότητας, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να αποζημιωθούν στο έπακρο χωρίς προβλήματα. Οσον αφορά τις προτάσεις που είχαμε κάνει κάποτε, για Τράπεζα Γης ή για εργατικές κατοικίες, δυστυχώς έπεσαν στο κενό", υπογράμμισε ο Θεόφιλος Ρόκας, υποψήφιος πρόεδρος Μαγούλας με την "Κίνηση Ανανέωσης Πολιτών Μαγούλας".

Οσον αφορά τον νομάρχη Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου, δήλωσε άγνοια, για το θέμα, όταν ο Α. Χοροζάνης του ζήτησε να πάρει θέση, παρόλο που οι κάτοικοι τον ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της κοινότητας Μαγούλας Δ. Μίχας, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, δήλωνε ευθαρσώς ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας για το σπίτι του, καθώς υπάρχει παράταση μέχρι το Πάσχα!

Στο συνοικισμό Ελληνοποντίων

Από την πύλη του αεροδρομίου ξεκινάει ο συνοικισμός των Ελληνοποντίων στην Ελευσίνα και καταλήγει στην είσοδο της πόλης. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς δεν έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια, παρόλο που η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, που με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν έχει εφαρμοστεί.

Στην περιοχή αυτή περιόδευσαν το περασμένο Σάββατο κλιμάκια της ΝΑΣ Αττικής με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη και της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας" με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Μαϊλη.

Στενά δρομάκια, οι ανύπαρκτες πλατείες και ο Σαρανταπόταμος - το ρέμα της περιοχής - που βρίσκεται κατά μήκος του οικισμού, είναι μόνιμη απειλή. "Πριν δύο χρόνια κόντεψε να μας πνίξει. Τώρα αν ξεχειλίσει θα θρηνήσουμε θύματα... ", λένε με αγωνία οι κάτοικοι.

"Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του νομάρχη και τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί, καθώς οι αρμόδιοι εγκαταλείπουν όλες τις περιοχές που δεν υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα", επισήμανε ο Α. Χοροζάνης στη σύντομη ομιλία του, στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής. "Ολα τα έργα στις περιοχές, με ευθύνη της νομαρχίας, έχουν μείνει στα χαρτιά. Το έργο στο ρέμα του Σαρανταπόταμου δεν έχει τελειώσει, όλα υπάρχουν στις μελέτες".

Η Κ. Μαϊλη μίλησε για τη στάση της ΠΑΚΕ όλη την τετραετία, που ήταν στο πλευρό των δημοτών και έκανε αγώνες για να γίνουν το αντιπλημμυρικό δίκτυο και αγωγοί ομβρίων υδάτων, που δυστυχώς δεν περιλαμβάνονταν στα σχέδια του δημάρχου και της πλειοψηφίας που αρκέστηκαν σε έργα βιτρίνας.

Καταλήγοντας ο Α. Χοροζάνης τόνισε: "Εμείς δε θα σας τάξουμε τίποτα, η μόνη υπόσχεση που σας δίνουμε, είναι να αγωνιστούμε μαζί σας για τα προβλήματά σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ