Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
"Σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη" ο συνωστισμός των μαθητών

Η "σύγχρονη διεθνής παιδαγωγική αντίληψη" υπαγορεύει τις συμπτύξεις των τμημάτων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, που συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας και Πειραιά

"Σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη" συνιστά για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το φαινόμενο να συνωστίζονται 30 μικροί μαθητές σε τάξεις των Δημοτικών Σχολείων και 35 στα τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων, γι' αυτό προχωρά σε αυτό με... υπερβάλλοντα ζήλο. Και μπορεί το παραπάνω να φαντάζει υπερβολικό, αλλά αυτή την "παιδαγωγική θεωρία" επικαλέστηκε ο υφυπουργός Παιδείας σε συνάντηση που είχε χτες με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας και Πειραιά.

Στις 2 χτες το μεσημέρι, γονείς και μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, κυρίως της περιοχής της Νίκαιας, όπου είναι έντονο το πρόβλημα με τις συμπτύξεις τμημάτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Παιδείας για να διεκδικήσουν να σταματήσει η πορεία προς τη διάλυση της εκπαίδευσης και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ενώσεων Γονέων Μαθητών των Νομαρχιών Αθήνας και Πειραιά συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα όπου αποτύπωναν τις αγωνίες του κινήματος γονέων μπροστά στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Σύμφωνα με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, η απάντηση που έλαβαν από τον υφυπουργό στις διαμαρτυρίες τους για τις συμπτύξεις τμημάτων ήταν ότι η "σύγχρονη διεθνής παιδαγωγική αντίληψη", που εκφράζεται από τις απόψεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τις συμβουλές του στο υπουργείο Παιδείας, υπαγορεύει πως η εκπαίδευση γίνεται καλύτερα με πολυπληθή τμήματα μαθητών! Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας παρουσίασε ως παράδειγμα... τα ιδιωτικά σχολεία στα οποία οι γονείς πληρώνουν αδρά για την εκπαίδευση των παιδιών τους σε πολυπληθή τμήματα. Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους γονέων, ο υφυπουργός Παιδείας τους είπε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα εφαρμοστούν και τους παρέπεμψε σε... τρία χρόνια, οπότε και οι γονείς θα διαπιστώσουν ότι το νέο σύστημα θα αποδώσει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ