Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Ο λόγος τώρα στους δασκάλους και καθηγητές

Χωρίς αποτέλεσμα η Ολομέλεια προέδρων διδασκαλικών συλλόγων. Με ενημερωτικό σημείωμα και όχι εισήγηση απευθύνεται στους καθηγητές η ΟΛΜΕ

Δεν κατέληξε σε αποφάσεις - όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο - η Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, που συνήλθε χτες. Την ίδια στιγμή το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενόψει της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ απευθύνεται στις ΕΛΜΕ με ενημερωτικό σημείωμα και όχι εισήγηση.

Η έκβαση της Ολομέλειας των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, αφ' ενός γιατί ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Ολομέλειας προέδρων που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων στην 66η γενική συνέλευση του κλάδου, όχι τυχαία κατά τη ΔΕΕ, ορίζει ποσοστά συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, τα οποία δεν ευνοούν τη λήψη αποφάσεων και υποσκελίζει τα καταστατικά των συλλόγων και της ΔΟΕ. Αφ' ετέρου γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ), που ψήφισαν την εισήγηση - πρόταση προς τους συλλόγους, συμφωνούσε στην ουσία εμμέσως πλην σαφώς με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, περιορίζοντας τη "διαφωνία" τους στα θέματα της επετηρίδας και της αξιολόγησης.

Στη χτεσινή Ολομέλεια εκπροσωπήθηκαν 124 σύλλογοι σε σύνολο 141, από τους οποίους οι 57 είχαν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και οι 66 είχαν αποφάσεις των ΔΣ τους ή συγκεντρώσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σύλλογοι, που πραγματοποίησαν μαζικές γενικές συνελεύσεις, αποφάσισαν και κινητοποιήσεις.Η ΔΕΕ πρότεινε ως άμεση πρόταση στις 23 Οκτώβρη, μέρα κατά την οποία πραγματοποιεί στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ, να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία των δασκάλων και να γίνει ανοιχτή, για τους προέδρους των συλλόγων, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.

Η ΔΕΕ καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς μέσα από τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των τοπικών διδασκαλικών συλλόγων που ξεκινούν αυτές τις μέρες να επανεξετάσουν το ζήτημα και να κινηθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση. "Θα είναι, τονίζει η ΔΕΕ, μια καλή ευκαιρία για τον κλάδο, τώρα που "αρχίζουν τα δύσκολα" με το δευτεροβάθμιο όργανο να παρακολουθεί μακρόθεν τις αρνητικές εξελίξεις, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενισχύσουν οι εκπαιδευτικοί με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια αντίστασης και αντεπίθεσης, τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει σε κάθε σύλλογο η ΔΕΕ. Να κάνουν πέρα με την ψήφο τους όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπαίνουν συνειδητά εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων".

Η ΟΛΜΕ

Χωρίς εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στον κλάδο προχωρούν οι καθηγητές σε γενικές συνελεύσεις ενόψει της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Οκτώβρη. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα στείλει ενημερωτικό σημείωμα στις ΕΛΜΕ, όπου θα καταγράφονται θέσεις, στις οποίες υπήρχε πλειοψηφία στο ΔΣ, όπως κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, καθιέρωση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χρηματοδότηση της παιδείας με το 15% του κρατικού προϋπολογισμού, οικονομική και μορφωτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού.

Η ΔΕΕ καλεί τον κλάδο να πάρει μαζικά μέρος στις γενικές συνελεύσεις, τονίζοντας ότι η ΔΕΕ θα απαντήσει με ολοκληρωμένο σκεπτικό απόρριψης των αντιδραστικών μέτρων, συνδυάζοντάς το με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προτείνει στις γενικές συνελεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ