Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Αντιδράσεις για τις κυβερνητικές προθέσεις

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η "Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Ολυμπιάδα του 2004", για τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και της προέδρου του Οργανισμού Αθήνας Κ. Γεράρδη σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, προκειμένου να κατασκευαστούν τα έργα για την Ολυμπιάδα.

"Η επιτροπή διεκδίκησης δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις αρχικές θέσεις της, ενώ με την "αλαζονεία της εξουσίας" οδηγείται σε νομικά τεχνάσματα, για να νομιμοποιήσει τα αντίθετα με τη νομοθεσία και το περιβάλλον έργα", επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία.

Σχολιάζοντας κάποιες από τις δηλώσεις καθηγητών, που συμμετείχαν στις εκπονήσεις των μελετών για λογαριασμό της Επιτροπής Διεκδίκησης και που έγιναν στην προ ημερών εκδήλωση του ΤΕΕ για την Ολυμπιάδα, αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Με δυσάρεστη έκπληξη ακούσαμε από στόμα πανεπιστημιακού καθηγητή ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι αστικός ρύπος και γι' αυτό δεν τον αναφέρει η περιβαλλοντική μελέτη της Επιτροπής Διεκδίκησης. Σημειώσαμε ακόμα τη δήλωση πανεπιστημιακού καθηγητή, μελετητή της επιτροπής, ότι τα οδικά κυκλοφοριακά έργα θα δοθούν σε χρήση λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 "ώστε να μην προλάβουν να κορεστούν και αχρηστευτούν"".

Κι αυτό ακριβώς η πρωτοβουλία το χαρακτηρίζει ως "άμεση και κατ' ευθείαν αποδοχή αυτού που οι συγκοινωνιολόγοι και πολεοδόμοι λένε συνεχώς, ότι δηλαδή τα οδικά έργα είναι περιορισμένης χρήσης και άχρηστα τελικά ή και επιζήμια στις πόλεις που δεν έχουν αξιόπιστα μέσα μαζικών μεταφορών". Τέλος, η Πρωτοβουλία καταγγέλλει την έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου, δεδομένου ότι ο φάκελος παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό δέκα μήνες μετά τη σύνταξή του, αφού είναι γνωστό ότι στην παρουσίαση της περιβαλλοντικής μελέτης απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ