Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Καταδικάστηκε η πολιτική διάλυσης της ΕΑΣΚ

Με δυναμισμό και μαζικότητα, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ το πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για τη σωτηρία της Ενωσης Καρδίτσας

Ομόθυμα ο λαός της Καρδίτσας καταδικάζει την κυβερνητική επιχείρηση διάλυσης της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού και απαιτεί να σταματήσουν οι απολύσεις εργαζομένων και να προχωρήσει η εξυγίανση της Ενωσης με επενδύσεις. Η ομοθυμία αυτή φάνηκε και με τη συμμετοχή στο χτεσινοβραδινό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης - μπροστά στις σκηνές των απολυμένων απεργών πείνας της Ενωσης - των εκπροσώπων από όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής και το πλήθος του κόσμου. Στο συλλαλητήριο χαιρέτισαν ο Λ. Κατσικάρας,εκπρόσωπος της Νομαρχίας, ο Γ. Καταρτζής, δήμαρχος Καρδίτσας και ο Σπ. Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στην ομιλία του, ο Θ. Νικολάου,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ενωσης, τόνισε ότι αγωνίζονται κατά των απολύσεων, για το δικαίωμα στη δουλιά και για την εξυγίανση μέσω της ανάπτυξης της Ενωσης.

Ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι η Καρδίτσα δεν αντέχει άλλους άνεργους και οι αγρότες δεν αντέχουν χωρίς συνεταιρισμούς. Η κυβέρνηση, τόνισε, προχωράει στη διάλυση των συνεταιρισμών και οι ιδιώτες εκκοκκιστές και έμποροι, περιμένουν σαν τα κοράκια να ορμήσουν και να ξεσκίσουν τις σάρκες των αγροτών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τους συνεταιρισμούς, τονίζοντας ότι με αυτό η κυβέρνηση θέλει να λύσει το πρόβλημα της ΑΤΕ και όχι των συνεταιρισμών και υπογράμμισε τις επιπτώσεις που θα έχουν στους συνεταιρισμούς και στους αγρότες οι αποφάσεις της ΕΕ στα πλαίσια της "Ατζέντα 2000". Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους της Ενωσης που σταμάτησαν την απεργία, να συνεχίσουν τον αγώνα διότι, όπως είπε, διαφορετικά, στη θέση των σημερινών τεσσάρων απολυμένων και των αυριανών 120, θα βρεθούν τελικά όλοι.

Στην ομιλία του ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης η οποία, όπως τόνισε, εφαρμόζει αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική και κατήγγειλε κάποιους πολιτικούς τυχοδιώκτες που θέλουν να κλείσουν την Ενωση, προειδοποιώντας τους ότι "έχει ο καιρός γυρίσματα".

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης υπογραμμίζεται ότι οι φορείς της Καρδίτσας θα αγωνιστούν για:

  • Να διαφυλάξουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητες της Ενωσης.
  • Να σταματήσει η επικίνδυνη τακτική της ΑΤΕ σε βάρος της Ενωσης που γίνεται με εντολή της κυβέρνησης.
  • Να χρηματοδοτηθεί η Ενωση και να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Καρατάσος, ο Β. Μπρακατσούλας, γγ του υπουργείου Εργασίας, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των κομμάτων. Επίσης, εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού, όπως της ΕΛΜΕ, του συλλόγου δασκάλων, του συλλόγου αδιορίστων εκπαιδευτικών, του συλλόγου φροντιστών, της ΠΕΠ - ΟΤΕ, του συνδικάτου οικοδόμων, του σωματείου του συνεταιριστικού εργοστασίου Ολυμπος της Λάρισας, του συλλόγου βουλκανιζατέρ τρακτέρ, του συνδέσμου σιδηροδρομικών, του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων, του συλλόγου πολυτέκνων, του συλλόγου γυναικών, της Ενωσης ποδοσφαιρικών σωματείων, του συλλόγου συνταξιούχων, αντιστασιακών και πολιτικών προσφύγων κ. ά.

Συγκινητικές ήταν οι οικονομικές προσφορές προς τους απεργούς πείνας, εργαζόμενους της Ενωσης. Μετά το συλλαλητήριο ακολούθησε λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα "Μπαγλαμαδάκια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ