Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΚΟ
"Ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο"!

"Τελεσίγραφο" της κυβέρνησης, ενόψει της σημερινής σύσκεψης, για την τύχη της ΛΑΡΚΟ

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Με 24ωρη απεργία - μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λάρυμνας - απαντούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στην πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης και μετόχων να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της επιχείρησης. Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, ήταν σαφέστατη και κυνική, κατά τη χτεσινή, έκτακτη, συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, πριν ληφθούν σήμερα οι οριστικές αποφάσεις: Ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο, είναι οι δύο εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε στους συνδικαλιστές, αυτές θα συζητηθούν στη συνάντηση υπουργείου - μετόχων.

Η κυνικότητα, με την οποία μετέφερε τις αποφάσεις της κυβέρνησης το στέλεχός της, δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αυταπατών σε οπαδούς, μέλη και συνδικαλιστικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στη ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο περί των προθέσεων της κυβέρνησης Κ. Σημίτη, αλλά και της αποφασιστικότητας, που επιδεικνύει στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Δε χωράνε πλέον "αυταπάτες" πως ό,τι γίνει από δω και πέρα θα είναι συνειδητή επιλογή και καθολική ευθύνη των πλειοψηφιών των σωματείων και, βέβαια, στην πράξη, θα κριθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της ευρείας σύσκεψης που λήφθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στη Λάρυμνα.

Η αντιμετώπιση της κατάστασης επιβάλλει τη δημιουργία μετώπου σωτηρίας και διάσωσης της υπ' αριθμόν ένα στρατηγικής σημασίας επιχείρησης και μοναδικής παραγωγού σιδηρονικελίου στην Ευρώπη.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ