Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
12Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Παραμένει κλειστό λόγω ποντικών

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα, για 3η μέρα, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, στο οποίο οι μαθητές βρέθηκαν να "συγκατοικούν" με ποντίκια. Το σχολείο έκλεισε μετά από απόφαση της συνέλευσης των γονιών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την απολύμανση του χώρου. Μάλιστα, η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας την τακτική της αδιαφορίας της, έριξε το μπαλάκι στους γονείς για το τελικό κλείσιμο του σχολείου. Τελικά, μετά από πιέσεις των γονιών και της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Περιστερίου, ανέλαβε την απολύμανση του χώρου η Νομαρχία.

Ο Γιώργος Ποντικάκης,πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Περιστερίου και αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Αθήνας, καταγγέλλοντας ως τυχοδιωκτική και απάνθρωπη την τακτική και λογική "πρώτα θα πρέπει να υπάρξει κρούσμα και μετά και εφόσον κρίνουν αναγκαίο θα απολυμανθεί ο χώρος" των νομαρχιακών τμημάτων υγιεινής και όσων τη συνεπικουρούν, τόνισε στο "Ρ" ότι γι' αυτή την κατάσταση υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, που εντάσσει τη γενικότερη πολιτική της επιλογή "στη συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών ακόμη και εκείνης της στοιχειώδους υγειονομικής πρόληψης στους δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα αυτής της παιδείας".

"Πιστεύοντας ότι ανεξάρτητα από πού βρίσκεται η εστία του όποιου ιού, υποχρέωση του κράτους είναι να εξασφαλίζει την υγεία των μαθητών στους χώρους μόρφωσής τους, κάτι που μέχρι σήμερα δε γίνεται, καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παίζει στη ρώσικη ρουλέτα την υγεία των μαθητών μας, απαιτούμε από το υπουργείο Υγείας να εγκρίνει τα ανάλογα κονδύλια, έτσι ώστε να απολυμαίνονται οι χώροι των σχολείων μια φορά πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και μια ενδιάμεσα αυτής, όταν διακόπτονται οι εργασίες τους", κατέληξε ο Γ. Ποντικάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ