Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Επείγουσα" ευρω - κοροϊδία

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοινώνει ανά τριετία την επέκταση της προνοσοκομειακής φροντίδας, που στην ουσία είναι κοροϊδία

Σε πασαρέλα επίδειξης μιας ανύπαρκτης πολιτικής ουσιαστικής επέκτασης του ΕΚΑΒ αποδεικνύονται οι κάθε φορά παραλαβές κάποιων οχημάτων. Η κυβέρνηση με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις προσπαθεί να καλύψει τη γύμνια της στην προνοσοκομειακή φροντίδα και την επείγουσα ιατρική με τέτοιο τρόπο, που τελικά προκαλεί τόσο το κοινό αίσθημα όσο και το σοβαρό σχεδιασμό ανάπτυξης που έχει κατά καιρούς το ίδιο το ΕΚΑΒ.

Ετσι λοιπόν και χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας και ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης εγκαινίασαν τις 15 απ' τις 69 συνολικά μονάδες του ΕΚΑΒ. Οι υπόλοιπες παραμένουν στο Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και σύμφωνα με τον υπουργό η παραλαβή τους θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα ίδια ακούστηκαν στις 19.12.1994 στον ίδιο χώρο απ' τον τότε υφυπουργό Υγείας Ν. Φαρμάκη στα εγκαίνια του πρώτου - τότε - ασθενοφόρου απ' τα 130, όπως τα παρουσίαζαν, συνολικά ασθενοφόρα των οποίων η παραλαβή θα προχωρούσε, όπως αναφέρθηκε τότε, σταδιακά. Η σταδιακή - και τότε - παραλαβή είχε ενταχθεί στο Β Πακέτο Ντελόρ, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πληρώνει για ασθενοφόρα - όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει η ίδια η Ενωση. Παρ' όλα αυτά οι κυβερνώντες επιμένουν να επανεντάσσουν τέτοιες δραστηριότητες σε παρόμοια προγράμματα για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου αλλά και να καλύπτουν τη γύμνια των προϋπολογισμών.

Δεν έφτασαν βέβαια οι ευρω-αλχημείες με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνομιλίες της με τους δημοσιογράφους είχε το θράσος να μιλά για ξεκίνημα των διαδικασιών παραλαβής τεσσάρων ελικοπτέρων και δύο αεροπλάνων. Είναι κάτι που το ΠΑΣΟΚ το παρουσίασε ως δεδομένο στις εκλογές του 1996, ενώ χτες υπεύθυνα χείλη έλεγαν ότι η παραλαβή τους δε θα γίνει σύντομα, καθώς πρέπει πρώτα να εγκρίνει τις προδιαγραφές η διακομματική επιτροπή και στη συνέχεια να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ