Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
"Υμνος" στην αγροτιά

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, την Κυριακή, συμμετέχοντας στην επέτειο του Κιλελέρ, παρουσιάζει το θίασο "Ερινεώς", με τον ομηρικό ύμνο "Εις Δήμητρα"

Με τον Ομηρικό Υμνο "Εις Δήμητρα",με τον ύμνο στη θέα της Γεωργίας, θα ξεκινήσει φέτος η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ιστορική εξέγερση και θυσία των αγροτών του Κιλελέρ, την Κυριακή, στις 10 το πρωί.Η απόδοση του Ομηρικού Υμνου "Εις Δήμητρα" θα γίνει, στον τόπο θυσίας, στο Κιλελέρ,από την Εστία Θεάτρου "Ερινεώς",σε μετάφραση Αμαλίας Μεγαπάνου,σκηνοθεσία και μουσική Ιωάννη Τράντα.

"Η "απεργία" της Δήμητρας τον ταράζει" - γράφει στον πρόλογο της μετάφρασης η Αμαλία Μεγαπάνου - "γιατί αν χαθεί το γένος των ανθρώπων από την πείνα, δε θα έχει εκείνος κι όμοιοί του κάποιον να τους τιμά, κάποιον να τους λατρεύει και προπαντός επειδή θα στερηθούν οι αθάνατοι τα πλούσια δώρα που κόμιζαν οι θνητοί. Αυτά είναι που τον ανησυχούν κι έτσι αλλάζει τα σχέδιά του κι αρχίζει να στέλνει απεσταλμένους επί απεσταλμένων, για να επιτύχει να κλείσει μια συμφωνία με την Δήμητρα. Το συμφέρον, συμφέρον, ο εκβιασμός, εκβιασμός και οι διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύσεις, με άλλα λόγια. Αν όλα αυτά, λοιπόν, δε θυμίζουν τα όσα συμβαίνουν και τούτη την ώρα στην οικουμένη, τι τα θυμίζει;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ