Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ"
Την πλήρωσε πάλι ένα κοτέτσι!

Σε ξήλωμα όλων των αυθαίρετων ...κοτετσιών στην κοίτη του Κηφισού, εξελίσσεται η πολυδιαφημιζόμενη επιχείρηση - μπουλντόζα του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Νομαρχίας Αθήνας. Χτες το πρωί, μπουλντόζες της νομαρχίας προχώρησαν στην κατεδάφιση ενός ακόμα κοτετσιού - όπως και την περασμένη Παρασκευή - και μιας αποθήκης αυθαίρετου μαρμαράδικου στον Κόκκινο Μύλο, ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις δόθηκε διορία, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ενός μαρμαράδικου και μιας βιοτεχνίας να μεταφέρουν τα μηχανήματά τους.

Αξιοσημείωτο της "σοβαρότητας" της επιχείρησης είναι το γεγονός ότι ο νομάρχης Αθηνών Δ. Ευσταθιάδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ίδιες του τις υπηρεσίες, αφού το αυθαίρετο μαρμαράδικο έκτασης 170 τετραγωνικών στον Κόκκινο Μύλο, που επρόκειτο να κατεδαφιστεί, είχε άδεια λειτουργίας από την υπηρεσία Βιομηχανίας της νομαρχίας! Αδεια, που, σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη, ανακλήθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή! Ο νομάρχης έδωσε τετράμηνη διορία στον ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου, προκειμένου να μεταφέρει τα μηχανήματα που υπήρχαν μέσα σε αυτό και οι μπουλντόζες στράφηκαν και πάλι σε ένα κοτέτσι της περιοχής...

Επισημαίνεται ότι η "Οικολογική Εξόρμηση Αττικής", με ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε μια σειρά σοβαρών παρεμβάσεων στον Κηφισό που έχουν αλλοιώσει την κοίτη του και αφορούν: Το εργοτάξιο της νέας Λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνος, που έχει εγκατασταθεί σε σημείο που διασταυρώνεται με τον Κηφισό, το αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στην περιοχή των Απομάχων που παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων καταλαμβάνει μέρος της κοίτης του Κηφισού, τον ανατολικό μαντρότοιχο του νεκροταφείου της Ν. Φιλαδέλφειας, που κατασκευάστηκε εντός του Κηφισού και εις βάρος της παλιάς κοίτης του με επέκταση του νεκροταφείου, καθώς και το έργο του κλειστού τσιμεντένιου αγωγού στην περιοχή πέταλο Νησίδας, που εκτελεί εδώ και ενάμισι χρόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ και που θα αντικαταστήσει την κοίτη του Κηφισού σε αυτό το σημείο.

Οι κατεδαφίσεις στον Κόκκινο Μύλο θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ έως την Παρασκευή αναμένονται κι άλλες αποφάσεις για κατεδάφιση αυθαιρέτων, δύο εκ των οποίων αφορούν κτίσματα στην Πλάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ