Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΟΤΑ
Η ΚΕΔΚΕ έχει έτοιμη τη συναίνεσή της

Τη συναίνεσή της στις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, που προωθεί η κυβέρνηση με το Πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας" δήλωσε ουσιαστικά χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 26 έως 28 Μάρτη, με θέμα τις συνενώσεις.

Αποφεύγοντας να καταγράψουν τις αντιδράσεις πολλών κοινοτήτων στην πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή έχει εκφραστεί από όσες κοινότητες προχώρησαν σε συνενώσεις και αναδεικνύοντας το μέτρο αυτό ως απαραίτητο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, μια βδομάδα πριν την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, φρόντισαν να προκαταλάβουν τη στάση των αιρετών: "Το συνέδριο θα προτείνει τις συνενώσεις". Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος,σπεύδοντας να συμπληρώσει πως οι επεξεργασίες της ΚΕΔΚΕ όσον αφορά την παραπάνω πρόταση ολοκληρώνονται και ότις θα καταγραφούν οι όποιες διαφορετικές απόψεις. Πέρα από την καταγραφή τους, όμως, δεν αναμένεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη, καθώς, όπως είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, "οι συγκρούσεις είναι στη λογική των πραγμάτων, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε".

Με δεδομένη, λοιπόν, τη συμφωνία της ΚΕΔΚΕ στο Πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας", ο μόνος προβληματισμός που αναπτύσσεται αφορά στα οικονομικά των ΟΤΑ και στο προσωπικό, στο οποίο θεωρούν ότι πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα για να μην "εγκαταλείψουν" τους νέους Δήμους που θα προκύψουν από τις συνενώσεις.

Τέλος, τόσο ο Δ. Αβραμόπουλος, όσο και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Κ. Ασλάνης που μετείχε στη συνέντευξη Τύπου, εξήραν το Πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας" και το νομοσχέδιο για την περιφερειακή συγκρότησης της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση, με τη λογική ότι εκσυγχρονίζει την Αυτοδιοίκηση...

  • Το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα παραχωρεί τη δυνατότητα έκδοσης αδειών, ελέγχου λειτουργίας και επιβολής κυρώσεων των τεχνικών - ηλεκτρονικών παιχνιδιών στους δήμους εξέτασαν, σε χτεσινή τους συνάντηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ και ο υφυπουργός Οικονομικών. Στην κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να συγκροτηθεί από την ΚΕΔΚΕ ειδική επιτροπή. Να σημειώσουμε πως σε μια ενδεχόμενη τέτοια νομοθετική ρύθμιση δε θα περιλαμβάνονται τα τυχερά παιχνίδια, όπως οι κουλοχέρηδες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ