Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Υποβαθμισμένες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ

Τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο Κερατσίνι, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, καταγγέλλει η Ενωση Συνταξιούχων Κύριας και Επικουρικής Ασφαλίσεως Πειραιώς και Πέριξ Δήμων σε επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας - Πρόνοιας. Καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά και τη διοίκηση του ΙΚΑ που "κωφεύει" στις συνεχείς εκκλήσεις της.

Στην επιστολή τονίζεται ότι τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ υπολειτουργούν με έναν παθολόγο και έναν καρδιολόγο. Οι συνταξιούχοι ζητούν από τους υπουργούς να καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών και να δημιουργηθεί μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο. "Είναι ντροπή στην εποχή μας η εγκατάλειψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας - αλλά και των άλλων ασφαλισμένων - που θέλουν να πάνε για εξετάσεις και ταλαιπωρούνται στα ιατρεία της Αγ. Σοφίας", τονίζουν.

Η Ενωση Συνταξιούχων ζητεί να δημιουργηθούν στα τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ τμήμα ΩΡΛ, ορθοπεδικό, νευρολογικό, οφθαλμολογικό, ενδοκρινολογικό, γαστρεντερολογικό, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο.

Ακόμη, αναφέρεται στην επιστολή ότι και άλλες περιοχές όπως τα Καμίνια και η Αίγινα δεν είναι λιγότερο υποβαθμισμένες, καθώς λείπει καρδιολόγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ