Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομολογίες υποτακτικών

"Κύριε υπουργέ, η μέχρι σήμερα προσπάθειά μας - που γνωρίζετε ήταν επιτυχής - ήταν να συγκρατούμε τις αντιδράσεις των παραγωγών μέχρις εκφυλισμού των (και πολλές φορές κατηγορηθήκαμε γι' αυτό), προκειμένου να μη δημιουργούμε προβλήματα στο υπουργείο"... Αυτά - τα, ομολογουμένως, αποκαλυπτικότατα για το βρώμικο ρόλο που παίζουν σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών που υποτίθεται ότι εκφράζουν - γράφουν χαρακτηριστικά σε επιστολή τους προς τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα κομματικά - αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που λυμαίνονται τις διοικήσεις των αγροτικών οργανώσεων της Κρήτης. Τώρα, λοιπόν, που "ο κόμπος έφθασε στο χτένι" και τα "εκλεκτά" αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στριμωγμένα από τους ίδιους τους αγροτοκτηνοτρόφους, απευθύνονται στον υπουργό Γεωργίας και λένε: "Με έκπληξη και απορία διαπιστώνουμε ότι αντί να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα ή να γίνεται μια προσπάθεια αντιμετώπισής των - έστω μέσω των επιδοτήσεων, γεγονός που θα επέβαλε μια μικρή αύξησή τους - επιχειρείται σήμερα μείωση της ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο. Κάτι που σημαίνει δραστική μείωση του εισοδήματος (βοηθήματος) των κτηνοτρόφων και αποτελμάτωση της κτηνοτροφίας". Και προειδοποιούν: "Θεωρούμε αδύνατο πλέον να συγκρατηθούν οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων της περιοχής μας"...

***

Ασφαλώς, τα προβλήματα είναι εκρηκτικά και ήταν εκρηκτικά και πριν λίγο, όταν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας ξεσηκώθηκαν πανελλαδικά και διεκδικούσαν λύσεις για όλα τα βασικά αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης. Για την αντιμετώπιση αυτών των αγροτικών προβλημάτων, που είναι κοινά, αγωνίζονται οι αγρότες της χώρας. Ομως, οι υποτακτικές ΠΑΣΟΚικές πλειοψηφίες στις διοικήσεις των αγροτικών οργανώσεων της Κρήτης όχι μόνον δε στήριξαν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων τους σ' όλη τη χώρα, αλλά και λειτούργησαν διασπαστικά και συκοφαντικά για τους αγροτικούς αγώνες, παίζοντας - όπως το ομολογούν τώρα - το ρόλο του "Δούρειου Ιππου" στο αγροτικό κίνημα της περιοχής Κρήτης.

***

Οι αγρότες, ειδικότερα οι μικρομεσαίοι αγρότες της Κρήτης, όπου οι αγροτικές οργανώσεις είναι "μπλοκαρισμένες" από τις υποτακτικές διοικήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν πλέον να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματά. Μπορούν και πρέπει να καταδικάσουν αυτές τις διοικήσεις στις εκλογές των οργανώσεων που γίνονται αυτήν την περίοδο και να ενισχύσουν τις αγωνιστικές δυνάμεις της Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας. Ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουν λύσεις είναι να βάλουν στην άκρη τις ξεπουλημένες κυβερνητικές διοικήσεις από τις πρωτοβάθμιες μέχρι τις τριτοβάθμιες οργανώσεις και να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ