Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ενα κύπελλο γεμάτο όνειρα

Μια νέα αρχή για το ελληνικό πόλο σηματοδοτεί η ανάδειξη της Βουλιαγμένης σε κυπελλούχο Ευρώπης, το Σάββατο, μπροστά σε 6.000 θεατές

"Η ημέρα που τα όνειρα έγιναν αληθινά" μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί το απόγευμα του Σαββάτου για το ελληνικό πόλο, αλλά και για την ομάδα της Βουλιαγμένης, που φιγουράρει πλέον στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι "μπέμπηδες" του Γιάννη Γιαννουρή, απόλυτα πιστοί στο ραντεβού τους με την ιστορία, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και κατάφεραν να στεφθούν κυπελλούχοι Ευρώπης, νικώντας στο κλειστό του ΕΑΚΑ τη Ρόμα με 7-6 μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι. Παράλληλα, έδωσαν δικαίωμα στην ελληνική υδατοσφαίριση να πανηγυρίσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της, που της ανοίγει νέους ορίζοντες. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο η κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε αυτός ο θρίαμβος. "Ας είναι αυτό η αρχή του δρόμου των μεγάλων επιτυχιών" τόνισε μετά το παιχνίδι ο πρωτομάστορας της επιτυχίας Γιάννης Γιαννουρής, για να συνεχίσει: "Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Είχα τονίσει στους παίκτες μου ότι πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και να μη βιάζονται στις ενέργειές τους. Φθάσαμε στα όρια των δυνατοτήτων μας και έτσι τα καταφέραμε". Από την άλλη την ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας παραδέχτηκαν ακόμα και οι μέχρι προχτές υπερόπτες Ιταλοί. "Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα. Τα προβλήματα άρχισαν από τον πρώτο αγώνα όταν δεν κάναμε αυτό που έπρεπε" επισήμανε ο Ιταλός προπονητής Νάντο Πέσι που είδε το παιχνίδι από την εξέδρα λόγω τιμωρίας.

Εσπασαν καρδιές

Η καλή ημέρα από το πρωί, λένε πολλοί, φαίνεται και αυτό φάνηκε από νωρίς νωρίς το Σάββατο το απόγευμα όταν 6000 φίλαθλοι που είχαν γεμίσει τις εξέδρες του ΕΑΚΑ δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να υποστηρίζουν την ελληνική ομάδα και σίγουρα αποτέλεσε το μεγάλο όπλο στο κρίσιμο τελευταίο εφτάλεπτο όπου έσπασαν καρδιές.

Εκεί ήταν που οι παίκτες της Βουλιαγμένης απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν ισάξια απέναντι σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού πόλο, όπως είναι η Ρόμα που ήταν και η κάτοχος του τροπαίου. Οι Ελληνες πολίστες απέδειξαν ότι δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας, προκειμένου να φθάσεις σε επιτυχίες. Μάλιστα η Βουλιαγμένη έπαιξε χωρίς τον ξένο της, τον Σέρβο Τρμπόγεβιτς.

Οι Ιταλοί είχαν φθάσει σε απόσταση αναπνοής μειώνοντας σε 7-6 και όλα φαινόταν να ξαναρχίζουν. Ομως οι "μπέμπηδες" είχαν διαφορετική άποψη. Με άμυνα από "γρανίτη" και τον Ρέππα να είναι ο φύλακας - άγγελος κάτω από τα δοκάρια, κατάφεραν να κρατήσουν το 0-0 στο εφτάλεπτο, παρά το ανελέητο και πολλές φορές αντιαθλητικό πρέσιγκ των Ιταλών. Ετσι, όταν το χρονόμετρο σημάδεψε το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Ελληνες στην κορυφή της δόξας τους.

Η ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να ξεκινήσει ιδανικά το παιχνίδι όταν στο πρώτο εφτάλεπτο και με κορυφαίο τον Αφρουδάκη προηγήθηκε με 3-1 στην πρώτη περίοδο. Οι Ιταλοί με κορυφαίο τον Ούγγρο Μπένεντεκ μείωσαν σε 4-2 στη δεύτερη περίοδο. Βροχή έπεφταν τα γκολ στο τρίτο εφτάλεπτο όπου η Βουλιαγμένη με κορυφαίο τον Αφρουδάκη κράτησε το προβάδισμα με 7-6.

Και οι οκτώ παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Γιαννουρής υπερέβαλαν τους εαυτούς τους, αλλά ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στους Ρέππα, Ψύχο και Αφρουδάκη, που αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους του θριάμβου. Από τους Ιταλούς ξεχώρισε ο Ούγγρος Μπένεντεκ, που έκανε τη διαφορά.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Ρέππας, Αφρουδάκης 3, Μάζης, Κουτσογιάννης 1, Μαυρωτάς, Λαμπάτος, Ψύχος, 2, Λοράντος 1.

ΡΟΜΑ: Αβεράιμο, Μπουφάντι, Τζιουστολίζι, Καπουράνι, Ζίμονιτς 2, Μπένεντεκ 3, Φερέτι 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ