Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο οι νεκροί του "Ευγενία"

Πέθανε ο 26χρονος από την Γκάνα, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη φονική έκρηξη στο Πέραμα. Σωρεία παραβάσεων στη Ζώνη, αποκαλύπτουν οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι

Πέθανε το περασμένο Σάββατο ο 26χρονος εργάτης Γκάνα Πάιο από την Γκάνα, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατά τη φονική έκρηξη στο πλοίο "Ευγενία",που επισκευαζόταν στο ναυπηγείο του Κελαϊδή στο Πέραμα. Ο άτυχος εργάτης, που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, πέθανε από καθολικά εγκαύματα. Στο ίδιο δυστύχημα, είχε βρει ακαριαίο θάνατο ο 38χρονος Κώστας Γιαβρής.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής σε 211 συνεργεία, που δραστηριοποιούνται στη Ζώνη σε 147 επισκευές πλοίων, έχουν διαπιστωθεί 68 παραβάσεις από ελέγχους που πραγματοποιούν λιμενικά όργανα.

Συγκεκριμένα, στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία "Μυστρά","Μυρτιδιώτισσα","Ναϊάς Εξπρές","Κρήτη 2","Παναγία Τήνου 2","Σούπερ Φέρυ 2","Μυρίνα Εξπρές","Γεώργιος 2",απασχολούνταν παράνομα 33 εργαζόμενοι. Στο πλοίο "Σούπερ Κατ Χαρούλα", διαπιστώθηκε παράβαση κατά του πλοιάρχου και του υπευθύνου του συνεργείου επισκευών Α. Αρβανίτης ΕΠΕ, γιατί εκτελούσε εργασίες με φλόγα χωρίς άδεια. Στο πλοίο "Αρετούσα", βεβαιώθηκε παράβαση κατά του συνεργείου Ναυτέχνικα Β. Σακαντάκης και ΣΙΑ ΟΕ, γιατί εκτελούσε εργασίες με ληξιπρόθεσμη άδεια της λιμενικής αρχής. Στα φορτηγά πλοία "Γιούνιτι 1","Ιντερπράν","Γκολντ Σταρ",βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παράνομη απασχόληση 12 εργατών, ενώ στο φορτηγό "Μαρίνο Κ" για μη συμπλήρωση του βιβλίου παρουσίας εργαζομένων. Στο πλοίο "Τίνας", βεβαιώθηκε παράβαση κατά του τεχνικού ασφαλείας για μη σωστή συμπλήρωση του βιβλίου τεχνικού ασφαλείας. Τέλος, στο δεξαμενόπλοιο "Malibh" διαπιστώθηκε παράβαση κατά του συνεργείου για παράνομη απασχόληση εργαζομένων. Στα υδροπτέρυγα "Φλάι Εξπρές" και "Κομέτα 2", απασχολούνταν παράνομα δυο άτομα, αντίστοιχα, χωρίς την άδεια της λιμενικής αρχής.

  • Την τρίμηνη αφαίρεση των αδειών των εταιριών "Δημήτριος Μεταξάς ΟΕ" μονοπρόσωπη και ΜΕΣΠΑ ΕΠΕ του ίδιου εργολάβου, αποφάσισε η 9μελής επιτροπή,η οποία συνεδρίασε έκτακτα την περασμένη Δευτέρα μετά από πίεση των εργαζομένων που συμμετέχουν σ' αυτή. Στις δυο εταιρίες, έχουν διαπιστωθεί συνολικά δέκα παραβάσεις για εκτέλεση εργασιών χωρίς άδεια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ